Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| PROTESTE MASIVE în Austria, din cauza crizei economice: „Nu vrem milioane, vrem să mâncăm, să ne încălzim, să trăim”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROTESTE MASIVE în Austria, din cauza crizei economice: „Nu vrem milioane, vrem să mâncăm, să ne încălzim, să trăim”

După mitingul masiv de la Praga, unde 70.000 de oameni au ieşit în stradă să-şi strige nemulţumirea faţă de criza economică, sâmbă a venit rândul Vienei să protesteze.

ÖGB, federația sindicală austriacă, a convocat sâmbătă, 17 septembrie, 45 de marșuri demonstrative în toată Austria. „Nu vrem milioane, vrem să mâncăm, să ne încălzim, să trăim”, scrie pe un banner ținut de doi reprezentanți ai Asociației Pensionarilor din Austria în Schweizer Garten din Viena. Împreună cu alte mii de oameni au urmat apelul Federației sindicale austriece (ÖGB) de a ieși în stradă sâmbătă după-amiază din cauza inflației, transmite publicația austriacă Kurier.

Războiul Rusia-Ucraina. Fost apropiat al lui Putin, după ultimele înfrângeri suferite de ruşi: „Moscova este în şoc. Imaginea lui Putin este pătată”
Cu o oarecare întârziere, primele discursuri au început în jurul orei 14.30. Cu puțin timp înainte de ora 15.00, marșul a început să se deplaseze spre Karlsplatz, unde, la ora 16.00, era programat un miting final la care vor participa președintele AK, Renate Anderl, președintele younion Cristian Meidlinger și președintele ÖGB, Wolfgang Katzian.

Un total de 45 de astfel de demonstrații sunt înregistrate sâmbătă în toată Austria, dintre care 31 numai în Viena. Numai la Viena sunt așteptați aproximativ 10.000 de participanți.

Pe lângă reprezentanții pensionarilor, care au cerut o ajustare mai mare a pensiilor, la demonstrație s-au alăturat și activiști pentru climă de la „Vineri pentru viitor”. Se așteaptă ca activistul de dreapta și șeful Mișcării Identitare de extremă dreapta, Martin Sellner, să fie de asemenea prezent. El anunțase în prealabil că vrea să se arate „patriot”. De exemplu, Autonome Antifa Vienna vrea să mărșăluiască și ea în „blocul stângii radicale” la demonstrație.

Din cauza acestui spectru politic larg, protestele ÖGB au fost descrise în mod repetat ca având un „potențial de conflict extrem de ridicat”. O ciocnire a acestor grupuri ar aduce cu sine un potențial ridicat de conflict și violență, a avertizat ministerul de interne. Vineri, ministrul de interne, Gerhard Karner (ÖVP), a avertizat, de asemenea, în legătură cu posibile revolte: „Cercurile radicale și violente de extremă stânga și de extremă dreapta ar putea profita de aceste adunări pentru a da foc la lucruri”.

Biroul de presă responsabil nu a vrut să dezvăluie în avans câți polițiști vor fi desfășurați la Viena – în orice caz, ar fi „suficienți”. Există zvonuri potrivit cărora vor fi peste 1.000 de polițiști numai în capitala federală.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câți români intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă sau la cabană cu cei dragi? STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câți români intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă sau la cabană cu cei dragi? STUDIU

Cei mai mulţi români (64%) intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, într-un cadru restrâns al familiei, în timp ce 21% optează pentru o celebrare extinsă în familie, iar 11% preferă să sărbătorească acasă, alături de prieteni, potrivit unei cercetări realizate de o companie de cercetare de piaţă, relatează Agerpres.

De asemenea, 16% declară că vor merge acasă la rude, 9% la prieteni şi doar 7% spun că vor pleca la munte, în ţară.

Totuşi, când vine vorba de preferinţe şi dacă ar putea alege orice destinaţie, 37% ar prefera să petreacă sărbătorile într-o cabană la munte, 23% pe o plajă tropicală, 22% declară că ar rămâne tot acasă, iar 17% ar prefera un oraş plin de viaţă, cu lumini festive.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Datele studiului realizat de iSense Solutions relevă că sărbătorile de iarnă încep cu moş Nicolae, iar 51% dintre români declară că îşi vor pregăti ghetuţele pentru ca moşul să le aducă daruri şi tot jumătate dintre români (51%) vor vizita târgurile de Crăciun ca şi experienţă autentică de sărbători. Când vorbim despre tradiţii, fie ele moştenite din familie sau de ordin religios, peste jumătate dintre români declară că primesc colindătorii (58%), în timp ce 30% merg la biserică şi 22% ţin Postul Crăciunului.

Ca activităţi şi obiceiuri de sărbători, 70% declară că vor găti produse tradiţionale, 71% vor oferi cadouri, 82% vor împodobi bradul şi 66% vor aşeza cadourile sub brad. Dintre cei care au declarat că vor împodobi bradul, peste jumătate preferă bradul artificial (58%), 23% preferă un brad natural tăiat, în timp ce doar 12% aleg un brad natural în ghiveci şi 3% un brad din propria curte.

Tradiţiile ce ţin de colindat sunt mai puţin practicate, astfel că 26% dintre români aleg să meargă la colindat în Ajunul Crăciunului, 8% merg cu pluguşorul şi 5% merg cu capra/ursul.

Meniul celor care vor găti bucate tradiţionale include sarmale în foi de viţă sau varză (64%), celebra salată boeuf (64%), cozonaci (53%), cârnaţi proaspeţi sau afumaţi (45%), piftie (45%), vin fiert (39%), mămăligă, pentru a o servi împreună cu bucatele tradiţionale (30%), caltaboşi (28%), tobă (26%) şi turtă dulce (11%). Pentru mâncărurile pregătite, aceştia declară că vor cheltui în medie 740 lei.

Cercetarea arată că românii oferă cadouri şi fac gesturi frumoase pentru cei dragi. 89% dintre români afirmă că vor oferi cadouri familiei, 44% prietenilor şi 26% colegilor de muncă. Cei care intenţionează să cumpere cadouri preferă achiziţionarea online (69%), din supermarketuri (65%), din mall-uri (54%), de la târgurile de sărbători (33%), din magazinele de artizanat/handmade (23%) sau din magazine de antichităţi ori second-hand (7%). Majoritatea îşi face o listă de cadouri şi le cumpăra din timp (69%), iar restul merg cu doar câteva zile înainte de sărbători şi le cumpără (31%). În ceea ce priveşte bugetul alocat, media sumei alocate pe cadouri este de 816 lei.

Datele prezentate fac parte din studiul iSense Solutions Omnibus, cercetare reprezentativă pentru populaţia utilizatoare de Internet din mediul urban. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 520 de respondenţi, în perioada 13 – 16 noiembrie, marja maximă de eroare +/-4.3%, la un nivel de încredere de 95%.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare