Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Proiect al unei hidroturbine pentru zonele izolate, realizat de un bărbat din județul Alba. Sistemul poate oferi independența energetică totală

BONTEA Alexandru

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

VIDEO| Proiect al unei hidroturbine pentru zonele izolate, realizat de un bărbat din județul Alba. Sistemul poate oferi independența energetică totală

Florin Fleșeriu, un bărbat din județul Alba, a postat un videoclip în care prezintă un proiect al unei hidroturbine, care ar putea fi un real ajutor în zonele izolate, un sistem care ar putea oferi independența energetică totală.

Una din cele mai comune aplicații în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică a unei locuințe este cea care utilizează o hidro-turbină electrică.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Pentru deservirea consumatorilor dintr-o locuință, sistemul va folosi un generator hidro (turbină hidro) care trebuie să producă tot necesarul de energie electrică. Acești consumatori au nevoie de circa 13,5 KWh pe zi timp de 7 zile pe săptămâna sau aproximativ un consum de 326 KWh/luna.

YouTube video

Sistemul are o autonomie de o zi, adică bateriile pot furniza energia necesară timp de 24 ore chiar dacă nu există niciun aport de energie de la turbina hidro.

Pentru acesta aplicație este nevoie de câteva componente principale: Turbină hidro, Grup de acumulatori (baterii reîncărcabile) la 6 V, Regulator de încărcare a bateriei, Invertor de curent continu (12V) -curent alternativ (220V), Lămpi economice de curent continuu, Echipamente și conectori pentru subansamble.

Estimările sunt făcute în baza unor valori ipotetice iar realizarea și implementarea lor necesită o proiectare riguroasă pentru optimizarea performanțelor și costurilor (care pot suferii ajustări importante) specifice fiecărei locații.

Beneficile sistemului sunt excepționale. Pe lângă faptul că acest sistem furnizează energie ecologică, oferă independența energetică totală. Este soluția de a obține energie electrică gratuită.

Costurile aferente echipamentelor folosite sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro, în funcție de tipologia și dimensiunea fiecărei aplicații, respectiv numărul de consumatori din locuință.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO ȘTIREA TA: „S-a dat” cu mașina pe pista de biciclete. Cum a fost surprins un șofer pe Bulevardul Transilvaniei

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA: „S-a dat” cu mașina pe pista de biciclete. Cum a fost surprins un șofer pe Bulevardul Transilvaniei Un șofer a fost surprins conducând o mașină pe Bulevadrul Transilvaniei pe pista de biciclete, 28 mai, în jurul orei 09:40. Citește și: VIDEO ȘTIREA TA: Aproape de tragedie pe trecerea de pietoni, în Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea