VIDEO: Primarul Mircea Hava citat din nou la DNA în dosarul privind neregulile de la STP Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

La mai bine de un an de când au demarat audierile în dosarul privind neregulile de la STP, primarul Mircea Hava a fost citat din nou la DNA Alba. Potrivit edilului din Alba Iulia, i s-a prezentat materialul de urmărire penală și i s-au cerut ultimele declarații legate de acesta.

Mircea Hava a declarat că obiectul cercetărilor a fost o așa-zisă dublă taxare a biletelor. Consiliul Local a aprobat o hotarâre prin care costurile biletelor cumpărate de la șoferul autobuzului să fie de 2,8 lei, față de cele cumpărate din stații care erau doar 1,8 lei. Potrivit primarului biletele nu au fost vândute la supra-preț astfel că nu poate exista niciun fel de prejudiciu în acest sens.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Este legat de transportul public și am fost să mai dau lămuriri (…) Erau legate de subvenție (n.r. cercetările DNA), dar nu de faptul că s-a dat subvenție, pentru că acesta este un lucru legal, ci de faptul că într-o hotărâre de consiliu apărea undeva un tarif în autobuz, o suprataxă de 2,8 lei. De fapt în autobuz se vând bilete cu 1,8 lei, nu puteam să avem două tarife, dar a apărut această nelămurire pe care cineva a încercat să  ducă la o chestiune de corupție. Sper că s-au lămurit toate lucrurile, dacă nu, se vor lămuri în instanță”, a spus Mircea Hava.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Acesta a precizat că nu a fost informat dacă dosarul va ajunge în instanță și că așteaptă ca procurorii să-și anunțe concluziile:

Reamintim că audierile au început în luna februarie 2012, existând suspiciuni legate de felul în care erau decontate biletele cumpărate în autobuz. În dosarul 213/P/2011 din 17.02.2012 sunt urmărite penal 11 persoane: primarul Mircea Hava, Paul Voicu, Ioan Bogăţan, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr, Stelian Constantin Nicola (directorul STP),  şi alte 4 persoane (funcționari din primărie şi angajați ai STP Alba) sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea destinaţiei subvenţiei conform legii, conform constatării făcute de DNA Alba Iulia.

 

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

7 Comentarii

contribuabil P.F. 4 aprilie 2013 at 19:10

Stimati concetateni , acesta armata de indivizi care fraudeaza pe fata bugetul consolidat al statului Roman , si mai mult de atit isi burdujesc sacii cu bani , ptr. ca in portmonee si buzunare nu mai incap , se eschiveaza in fel si chip , ca ei nu sunt vinovati , iar ce-i de la DNA sunt naivi si i-au invitat acolo sa-i felicite si sa-i vada ce … inteligenti sunt , sa-si prezinte fiecare IQ-ul., care este foarte „ridicat” in a frauda si eluda legile statului Roman.
Da , acestia sunt bugetarii locali pe care noi i-am votat si sunt platiti incontinuare din banii publici. Stimabililor , pe viitor deschide-ti bine ochii pe cine votati , iar daca nu ati ales bine o sa deschideti … punga !

@contribuabil P.F. 4 aprilie 2013 at 19:41

Esti un „contribuabil” care nu isi plateste taxele si impozitele, fura statul, excrochezi, usor agramat, incult, dar te crezi destept. Habar n-am daca este asa (doar partea cu taxele, restul e sigur), dar cum tu dai verdicte de judecator, pot si eu sa zic ce vreau despre tine. Pana sa stabilesti IQ altora, cauta-l pe al tau, chiar daca iti da cu minus.

matahala 4 aprilie 2013 at 20:46

sa fie intr-un ceas bun…desi se misca cam incet DNA-ul…..si mare un qatralion de dosare in care Hava nu este deloc „bine”

ralph 5 aprilie 2013 at 0:14

puteti comenta cat vreti si puteti avea orice parere despre omul asta DAR se vede de la o posta (asta daca vrei sa vezi) ca dosarul asta este de tot KKtul
nici o baza solida nici nimic…
daca il prindea cu o mita sau ceva nu aveam ce comenta dar fara un dosar solid sa futilizezi omul asa mie mi se pare de prost gust dar acum pe fiecare cat il duce capul sa inteleaga …

RASPUNS PTR. SARITORII ASTIA IN SPRIJINUL LUI 'NEA HA(L)VA! 5 aprilie 2013 at 8:58

Sigur sunteti bugetaristi (soricei de birou) , si cit de curind o sa fiti si voi invitati la DNA , si pot argumenta de pe acum , ca stiu cauza.
Toti bugetaristii indiferent unde sunt angajati vor salar mare … Si isi „dau” tot felul de stimulente , prime , atribuite sub fel si fel de denumiri (prima de miel , de vacanta , de te miri … orice )
Si mai mult de atit vin sa cerseasca pe la magazinele privatilor facturi fiscale si chitante ptr. haine si incaltaminte ca le deconteaza statul Roman din bugetul consolidat , mai pe Romaneste , pe banii nostrii.
E frumos sa „lucrezi” la primaria Alba , zilnic jumatate dintre salariati intirzie la serviciu , si aici o dam exemplu pe sefa unui serviciu dna. K.I. , ce frumos li se potriveste : Timpul trece , leafa vine .
Si se pling ca au salarii mici , nici vorba , au salarii chiar de invidiat si cu ce mai … pica , e bine.
Va mai dau un exemplu :
Ce-i ce rspund de piata toata ziua se plimba , isi umplu straitile de la pietari pe gratis si mai au un „sef” facut la apelul bocancilor care nu face nimic zilnic , sunt cam multi si pe astia dl.primar Ha(l)va nu are timp sa-i controleze ca e plecat tot timpul pe la Bucuresti si sedinte de impartire a ciolanelor la partidul care e deja in moarte clinica.
Da „stimabililor” e tare frumos sa fii … bugetar!!!

DNA cred ca urmariti prescrierea faptelor STP de o lungiti cu anii 5 aprilie 2013 at 11:42

Acest DNA cred ca o lungeste cu anii ca sa se prescrie faptele celor anchetati cu STP Alba.Birocratia d-le Ponta e in floare si la Directia de Venituri Alba situata langa Hotel Parc caci inauntru in cladire sunt multe ghisee cu functionare care ar trebui reduse caci putini cetateni trec pe la cateva ghisee.La multe ghisee nu se inghesuie nimeni,dar casierele o duc ca-n paradis….Chiar nu vede nimeni ca trebuie reduse !

CONTRIBUABIL 5 aprilie 2013 at 14:54

Da , aveti dreptate la ghiseele de la finante trebuie restructurate cucoanele de acolo ptr. ca la fiecare ghiseu sunt doua lucratoare , si va rog sa ma credeti ca una din ele , chiar nu e necesar sa stea acolo .
Stiti ce face una din cele doua persoane ?
I-a doar documentele de la ghiseu si i le inmineaza celeilalte ptr.operare , iar pe urma cind s-a terminat operatiunea i le inmineaza contribuabilului … Frumoasa munca si platita de la bugetul statului .
Sper sa se sesizeze vre-o autoritate competenta sa mai reduca din schema organigramei , daca tot vor bani la buget.
… am uitat ca si ce-i care trebuie sa se autosesizeze sunt … bugetari (soricei de birou)

Comentariile sunt oprite