Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Primarul din Aiud, Oana Badea, despre știrea privind trecerea de pietoni care se termină într-un stâlp: Este FAKE NEWS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oana Badea, primarul din Aiud, susține, duminică, pe pagina ei de Facebook, că știrea privind trecerea de pietoni care se termină într-un stâlp de electricitate este fake news.

”Dragi aiudeni,

De ce asa-zisa stire cu stalpul din Aiud este FAKE NEWS, va explica exact un om de presa. Cine pierde si cine castiga din astfel de minciuni sau „Cine rade la urma, rade mai bine!”, e tot ceea ce mai adaug. O duminica cu adevarat vesela va doresc! Ion M. Ionita: „Fiecare utilizator de smartphone a devenit un om mult mai informat, asta e cert, dar nu şi mai bine informat. Mulţi sunt, de fapt, mult mai bine dezinformaţi. Din două cauze. Prima, oricine postează orice îi trece prin cap. Umberto Eco spunea că idiotul satului a căpătat voce în comunitate şi mai este şi ascultat. A doua, grupuri organizate răspândesc în mod sistematic ştiri false sau parţial false urmărind diferite scopuri, de cele mai multe ori scopuri politice. Pentru cei care au analizat foarte atent oportunităţile pe care le oferă tehnologia a devenit clar că posibilităţile de manipulare a oamenilor sunt în acest moment nelimitate”, a postat Oana Badea pe contul ei de Facebook.

Referitor la acest subiect, pe Primăria municipiului Aiud, a apărut un filmuleț în care Oana Badea explică același caz.

”Îngrijorările dumneavoastră vor fi întotdeauna ascultate de Primărie, primul nostru gând fiind acela de a lămuri starea de fapt, de a explica și de a vă convinge de buna noastră credință.

Unii, în loc să privească soluția oferită, s-au raportat la a trunchia starea de fapt, postând o imagine ruptă din context. După consultări cu Poliția Rutieră, s-a luat decizia ca trecerea de pietoni să fie amplasată în locul respectiv din două considerente: face legătura cu strada Școlii, care duce spre piață și pentru că mulți cetățeni erau puși în situația să încalce regulile elementare de circulație.

Înainte de a expune Aiudul unui eventual râs general, este bine să verifici exactitatea informațiilor”, se arată în postare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea