Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Polițiștii din cazul bărbatului omorât la Pitești, în timp ce îl imobilizau, ELIBERAȚI. Decizia instanței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, Curtea de Apel Pitești a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru cei doi agenți de poliție cercetați pentru purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă.

Instanţa a admis contestaţiile celor doi inculpaţi aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, desfiinţând în totalitate încheierea penală din data de 19 aprilie pronunţată de Tribunalul Argeş.

„Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Florea Ilie şi Drăghici Daniel-Petruţ cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la 22.04.2021 până la 21.05.2021, inclusiv”, se arată în încheierea de şedinţă.

Pe durata arestului la domiciliu, cei doi au o serie obligaţii, printre care să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice între ei, cu membrii familiei victimei şi cu martorii.

Cum a fost omorât bărbatul

Săptămâna trecută, un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

Iniţial, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă.

Cei doi polițiști au fost reținuți inițial

Magistraţii Tribunalului Argeş au dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi poliţişti care au fost reţinuţi în cazul bărbatului din Piteşti care a murit în urma intervenţiei agenţilor, ambii fiind acuzaţi de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

De asemenea, doi subofiţeri jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş sunt cercetaţi în acest caz. Unul dintre jandarmi a fost reţinut. Cei doi au participat la intervenţie împreună cu cei doi poliţişti arestaţi preventiv în acest dosar.

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş a transmis, marţi, că, după ce instituţia a fost informată de către Tribunalul Argeş cu privire la emiterea unor mandate de arestare preventivă pe nunele celor doi agenţi, unul dintre cei doi nu mai lucrează în IPJ Argeş, iar pentru al doilea contractul de muncă a fost suspendat.

Astfel, pentru unul dintre agenţii de poliţie au încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie. În cazul celui de-al doilea contractul de muncă a fost suspendat.

”În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Poliţistului, pentru unul dintre cei doi agenţi de poliţie s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. Ulterior, în funcţie de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale”, informează IPJ Argeş.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea