Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| PERCHEZIȚII la persoane bănuite că au tăiat ilegal brazi de Crăciun. Peste 400 de pomi ridicați de polițiștii din Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PERCHEZIȚII la persoane bănuite că au tăiat ilegal brazi de Crăciun. Peste 400 de pomi ridicați de polițiștii din Câmpeni

Polițiștii din Câmpeni au ridicat peste 400 de pomi de Crăciun în urma unor percheziții efectuate la domiciliile unor persoane bănuite că i-ar fi tăiat fără drept. Polițiștii au găsit și un dispozitiv de marcat, confecționat ilegal dar și importante sume de bani.

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au continuat cercetările privind fapte de tăiere ilegală de arbori în legătură cu care s-au sesizat la data de 11 noiembrie 2020, când, cu ocazia unor controale efectuate în teren, au fost găsiți 422 de pomi de Crăciun abandonați.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, care împreună cu fiul său, în vârstă de 16 ani, ar fi tăiat, fără drept, pomii de Crăciun, în vederea valorificării ilegale.

YouTube video

Polițiștii au efectuat percheziții la două proprietăți deținute de bărbat și au găsit 410 pomi de Crăciun, tăiați ilegal, un ciocan silvic de marcat, confecționat artizanal, 16 cartușe calibrul 12 mm, deținute ilegal și 20.000 de lei în legătură cu care există suspiciunea că provin din valorificarea pomilor de Crăciun, tăiați ilegal.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitățile ilegale de tăiere și valorificare a pomilor de Crăciun.

Informații de background:

La data de 15 noiembrie 2020, în urma unui control efectuat în locul numit ”Hoanca Dârninosului”, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au depistat, încărcați în remorca unui tractor abandonat, 224 de pomi de Crăciun care ar fi fost tăiați în mod ilegal.

Verificările au continuat în zonă, cu sprijinul jandarmilor montani din cadrul Postului Montan de Jandarmi Arieșeni, iar în urma acestora au mai fost găsiți 198 de pomi de Crăciun tăiați ilegal.

Cei 422 de pomi de Crăciun au fost dați în custodia unui ocol silvic, iar polițiștii continuă cercetările în vederea identificării persoanelor care i-au tăiat ilegal, în vederea tragerii lor la răspundere penală.

Controalele vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea