Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Percheziții în Alba: FURT din banii persoanelor cu handicap. O femeie care lucra la Primăria Sebeş ar fi luat MII de euro falsificând state de plată

BONTEA Alexandru

Publicat

în

VIDEO| Percheziții în Alba: FURT din banii persoanelor cu handicap. O femeie care lucra la Primăria Sebeş ar fi luat MII de euro falsificând state de plată

La data de 14 septembrie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, efectuează două percheziţii, una în municipiul Sebeș și una în municipiul Alba Iulia, la persoane bănuite de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual.

Perchezițiile sunt efectuate la o persoană bănuită că ar fi delapidat peste 100.000 de lei din fonduri destinate persoanelor asistate social și la o alta, care ar fi încercat să acopere fapta acesteia, atestând, în fals, faptul că sumele au fost predate beneficiarilor de drept.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, o femeie, din Sebeș, în calitate de funcționar în cadrul unei instituții publice, din municipiul Sebeș, și-ar fi însușit 13.000 de lei, falsificând, pe statele de plată, semnăturile a 3 persoane beneficiare ale ajutoarelor de urgență și indemnizațiilor de handicap și ar fi folosit, în interes personal, 104.376 de lei, proveniți din casieria instituției, reprezentând același tip de ajutoare sociale.

Pentru a-i acoperi faptele, o altă funcționară a aceleiași instituții ar fi atestat, în mod nereal, în evidențele instituției, faptul că ajutoarele și indemnizațiile au fost remise beneficiarilor.

Poliţiştii vor pune în executare două mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| ALERTĂ la Roșia Montană: Cât timp se estimează că va dura deversarea controlată și care este riscul pentru localnici

BONTEA Alexandru

Publicat

în

VIDEO| ALERTĂ la Roșia Montană: Cât timp se estimează că va dura deversarea controlată și care este riscul pentru localnici

În comuna Roșia Montană continuă operațiunile pentru deversarea controlată a Lacului Tăul Mare. Până la momentul actual au fost montate și puse în funcțiune două motopompe pentru scăderea nivelului lacului.

Firul evenimentelor a începu ieri, în jurul orelor 16.00, când un trecător a anunțat primăria din zonă cu privire la apariția acestei fisuri în cadrul barajului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Începând cu ora 16.00 până în jurul orei 20.00, primarul împreună cu reprezentanți ai Primăriei din cadrul Serviciului Local pentru Situații de Urgență s-au deplasat și au încercat să remedieze singuri problema, neavând nici cunoștințe de specialitate, nici mijloace tehnice necesare.

Au apelat 112 la ora 20.09, prin care am fost solicitați să intervenim. De aici au fost dispuse mai multe măsuri.

În primul rând s-a activat de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia a participat în sistem de videoconferință și domnul secretar de stat, șeful departamentului pentru Situații de Urgență, domnul doctor Raed Arafat și domnul Inspector General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență domnul general-locotenent Iamandi Dan-Paul.

Ca urmare a ședinței Comitetului Județean și implicit a Comitetului Local pentru Situații de Urgență de aici, din Comuna Roșia Montană, odată cu informarea ulterioară, inclusiv a domnului ministru și a domnului prim-ministru, în calitate de președinte a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost dispusă măsura evacuării preventive a populației aflate în avalul barajului din Lacul Tău, un lac de acumulare piscicol, cu ape curate.

Măsura a fost luată preventiv, deoarece pe parcursul nopții nu s-a putut face o evaluare corectă și concisă, având în vedere motive obiective, din cauza nopții, astfel că s-a așteptat dimineața pentru a veni specialiștii.

La fața locului s-a prezentat un specialist în domeniul construcțiilor hidrotehnice care a lucrat inclusiv la elaborarea documentației care a stat la baza obținerii autorizației de funcționare a acestui baraj, împreună cu alți specialiști ai SGA.

Ca urmare a analizei efectuate în această dimineață s-a stabilit ca într-o primă etapă de rezolvare a acestei situații de risc să încercăm scăderea acumulării de apă din lac cu aproximativ 5 metri, nivel la care riscul ar fi acceptabil și populația s-ar putea întoarce în casele lor, după care urmând cu alte măsuri complementare, în funcție de situația apărută.

Concomitent cu acțiunea de evacuare, care a constat în anunțarea oamenilor, atât prin mesaje RO-Alert, patru astfel de mesaje RO-Alert au fost trimise populației, din oră în oră, concomitent cu 15 echipaje mixte formate din pompieri, polițiști, jandarmi, reprezentanți ai autorităților locale care s-au plimbat de câte două ori pe la fiecare casă încercând să explice oamenilor importanța acestei evacuări preventive și rolul ei.

Evacuarea a fost țintă asupra 268 de persoane, care se aflau în zona de risc cea mai mare, în eventualitatea în care o avarie mai mare ar fi apărut la baraj. Din acești 268 de persoane, un număr de 70 de persoane au înțeles și s-au autoevacuat la rude, în localitățile vecine, un număr de 14 persoane au solicitat evacuarea cu mijloace și în spații puse la dispoziție puse de autoritățile locale, în speță la Internatul Școlar din orașul Abrud și orașul Cîmpeni, iar restul de persoane au refuzat evacuarea, însemnând acest fapt în cadrul unor procese verbale.

Noi, în decursul dimineții, am început acțiunea de golire a lacului de acumulare piscicolă, am început cu o motopompă, să încercăm să vedem dacă valea din spatele nostru rezistă la debitul de apă pe care noi vrem să îl scoatem, adică 10.000 de litri pe minut, pe fiecare motopompă, ulterior am pornit și a doua motopompă iar în aceste momente se pornește și cea de a treia.

Dacă valea ne va permite și va susține debitul vom crește progresiv până la șase motopompe sau chiar mai mult, la nevoie putem solicita sprijin din județele limitrofe.

Dacă lucrurile merg așa cum au început, adică fără probleme majore și locuri de amplasare a autospecialelor ne va permite să avem adâncimea necesară pentru a extrage ape cu ele, estimăm că în jurul a trei zile, poate mai devreme, am reuși să rezolvăm problema.

În continuare, până nu scădem sub acei cinci metri recomandați de personalul de specialitate, populația care nu a înțeles evacuare sau autoevacuarea aceasta preventivă este supusă unui risc. Cât este el de mare sau de mic este mult hazard la mijloc”, a declarat maiorul Botezan Radu, comandat Detașament de Pompieri Alba Iulia și purtător de cuvânt.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Lanțul Carrefour va deschide un supermarket în Alba Iulia, în zona Spitalului de Urgență: Magazinul face angajări

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Lanțul Carrefour va deschide un supermarket în Alba Iulia, în zona Spitalului de Urgență: Magazinul face angajări

Lanțul de supermarketuri Carrefour urmează să inaugureze un magazin în municipiul Alba Iulia, pe Bulevardul Revoluției.

Așa cum reiese și din imaginile trimise de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, magazinul va fi deschis în apropierea Spitalului Județean de Urgență.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe viitorul supermarket a fost de asemenea afișat și un mesaj prin care se anunță că lanțul caută personal în vederea operării acestuia, pe diverse posturi, cum ar fi:

  • casier comercial
  • lucrător universal
  • recepționer mărfuri

Până la acest moment, nu se știe în mod concret data la care noul magazin al lanțului Carrefour va fi inaugurat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

2 octombrie 2022, COVID-19 în Alba. 9 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

BONTEA Alexandru

Publicat

în

2 octombrie 2022, COVID-19 în Alba. 9 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, duminică, 2 octombrie 2022, s-au înregistrat 9 noi infectări cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba.

Citește și situația cazurilor din Alba, de sâmbătă, 1 octombrie 2022, COVID-19 în Alba. 15 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 59174 de persoane confirmate, 57862 persoane vindecate, 1.309 decese.

Sâmbătă, în județul Alba au fost prelucrate în total 96 teste, 22 PCR, 74 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 496543 mai exact, 364450 de teste PCR și 132093 de teste rapide.

Elit - Gustul Desăvârșit
Localitățile din care provin cazurile:

Alba Iulia – 3
Aiud – 1
Vintu de Jos – 1
Bucerdea Granoasa – 1
Daia Romana – 1
Unirea – 1
Zlatna – 1

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba:

Localitate Populatie Incidenta Cazuri active
CIUGUD 3337 3 10
ORAŞ OCNA MUREŞ 13805 2.46 34
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76911 2.02 155
NOŞLAC 1820 1.65 3
ALBAC 1941 1.55 3
MUNICIPIUL AIUD 25051 1.52 38
MOGOŞ 732 1.37 1
SĂLIŞTEA 2332 1.29 3
BLANDIANA 882 1.13 1
ORAŞ CÂMPENI 7099 1.13 8
METEŞ 2734 1.1 3
UNIREA 4809 1.04 5
MIRĂSLĂU 1948 1.03 2
MIHALŢ 3250 0.92 3
CIURULEASA 1122 0.89 1
HOPÂRTA 1141 0.88 1
STREMŢ 2408 0.83 2
LOPADEA NOUĂ 2482 0.81 2
RĂDEŞTI 1257 0.8 1
ORAŞ CUGIR 25292 0.75 19
ROŞIA MONTANĂ 2670 0.75 2
AVRAM IANCU 1415 0.71 1
ORAŞ ZLATNA 7799 0.64 5
ROŞIA DE SECAŞ 1574 0.64 1
MUNICIPIUL BLAJ 20660 0.63 13
SOHODOL 1645 0.61 1
IGHIU 7124 0.56 4
ORAŞ TEIUŞ 7136 0.56 4
HOREA 1900 0.53 1
CRICĂU 1954 0.51 1
GALDA DE JOS 4398 0.45 2
LUNCA MUREŞULUI 2538 0.39 1
ORAŞ ABRUD 5149 0.39 2
SÂNCEL 2584 0.39 1
ŞPRING 2551 0.39 1
JIDVEI 5307 0.38 2
LUPŞA 2813 0.36 1
VINŢU DE JOS 5519 0.36 2
MUNICIPIUL SEBEŞ 32818 0.34 11
DAIA ROMÂNĂ 3130 0.32 1
VALEA LUNGĂ 3115 0.32 1
PIANU 3588 0.28 1
ŞONA 4353 0.23 1
SĂSCIORI 6464 0.15 1
ALMAŞU MARE 1195 0 0
ARIEŞENI 1531 0 0
BERGHIN 1880 0 0
BISTRA 4489 0 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2262 0 0
BUCIUM 1381 0 0
CÂLNIC 1936 0 0
CENADE 1057 0 0
CERGĂU 1618 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 226 0 0
CETATEA DE BALTĂ 3062 0 0
CRĂCIUNELU DE JOS 2136 0 0
CUT 1263 0 0
DOŞTAT 1017 0 0
FĂRĂU 1489 0 0
GÂRBOVA 2139 0 0
GÂRDA DE SUS 1446 0 0
ÎNTREGALDE 545 0 0
LIVEZILE 1154 0 0
OCOLIŞ 493 0 0
OHABA 577 0 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3720 0 0
POIANA VADULUI 1038 0 0
PONOR 577 0 0
POŞAGA 890 0 0
RÂMEŢ 498 0 0
RIMETEA 982 0 0
SĂLCIUA 1370 0 0
SÂNTIMBRU 3026 0 0
SCĂRIŞOARA 1473 0 0
ŞIBOT 2341 0 0
ŞUGAG 2836 0 0
VADU MOŢILOR 1262 0 0
VIDRA 1505 0 0


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea