VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, vizitele inopinate ale CNAIR îl mobilizează pe Aktor: Asfaltări, ridicări și montări de grinzi de beton

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, vizitele inopinate ale CNAIR îl mobilizează pe Aktor: Asfaltări, ridicări și montări de grinzi de beton

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, greci de la Aktor, probabil, urmare a vizitei inopinate a doamnei Ioniță, șefa CNAIR, s-au mobilizat cu mult mai bine în aceste zile. Între km 27 și 28 se asfaltează cu două finisoare în tandem, iar la km 25,5, firma Retter ridică și montează grinzile la supratraversarea de la DN 14B.

În organizarea de șantier de la Beldiu, grecii de la Aktor dețin suficiente capacități de producție: o stație de betoane, două stații de balast stabilizat (BSC) și trei stații de asfalt. Ca o noutate, s-a obținut autorizația de funcționare și pentru ce-a de-a treia stație de asfalt, toate fiind funcționale, având o capacitate totală împreună de peste 3000 tone/zi.

ELIT

Astăzi, între km 28 și 29, în partea de jos a orașului Teiuș, zonă cândva celebră prin bălțile care erau în zona de terasament, acum nu doar că acestea au disparut dar se asfalta în tandem cu două finisoare. În prezent pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, Aktor are turnat asfalt pe circa 14 kilometri din cei 24, 5 cat are tot segmentul de autostradă.

Tot astăzi, la supratraversarea DN 14B, s-a început ridicarea, montarea și fixarea grinzilor de beton de către firma Retter, care utilizează o macara de mare tonaj de la DEME Macarale. Grinzile sunt produse de firma Somaco, au o lungime de 40 de metri și o greutate de 72,5 tone bucata.

Supratraversarea DN 14B este ultima unde Retter mai are de ridicat grinzi de beton în acest an. Potrivit declarațiilor acordate de domnul Retter pentru ziarulunirea.ro, pâna la finalul anului 2020 societatea pe care o conduce va termina toate supratraversările de pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Acestea vor fi suprabetonate, inclusiv supratraversarea căii ferate de la Teiuș, unde se vor ridica și monta grinzi metalice.

Astăzi, pe lângă structuri și asfaltări pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, se mai lucra la sistemele de drenaj, la implementarea sistemului ITS, a sistemului de iluminat și la protejarea taluzelor cu pământ vegetal și însămânțarea acestora.

Tot ca o noutate, firma Aktor se pregătește pe lotul 2 pentru montarea parapetului metalic, începând să facă aprovizionarea în acest sens.

Se pare că vizita inopinată a avut efect, grecii de la Aktor crescând în mod vizibil mobilizarea în urma acesteia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419