Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO: OMAR SOSA-The New Afro-Cuban Quartet la Alba Jazz. Jazz-ul de calitate a răsunat în Piața Cetății din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omar Sosa – The New Afro-Cuban Quartet sunt un nume de rezonanță în jazz-ul mondial. Cubanezii au au susținut sâmbătă seară, în cadrul Festivalului Alba Jazz,  un super concert în Piața Cetății din Alba Iulia.

„Pentru mulți, globalizarea poate fi un concept abstract, dar pentru pianistul și compozitorul Omar Sosa este o chestiune foarte reală și personală. Născut în Camaguey, Cuba, Sosa a făcut turnee și a înregistrat, foarte devreme în cariera sa, în locuri precum Angola, Congo, Etiopia, Spania și Mexic. A trăit și lucrat în Quito, Ecuador, San Francisco, California iar acum s-a stabilit la Barcelona. Deloc surprinzător, muzica sa este o explorare a culturii africane dintr-o perspectivă globală. În muzica sa, conceptele, instrumentele, ritmurile și texturile din tradiții disparate se suprapun, se amestecă și se ating cu o ușurință înșelătoare. Rezultatele sunt totodată proaspete și revelatoare.” (Fernando Gonzalez, „Down Beat”, mai 2002)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea