Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Nodul rutier care face legătura între Autostrada Sebeș-Turda, Autostrada Transilvania și DN1, considerat cel mai complex și spectaculos din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nodul rutier de la Turda, ce va face legătura între autostrăzile A10 Sebeș – Turda şi A3 Autostrada Transilvania, precum şi cu DN1, este considerat cel mai complex și spectaculos din România.

Asociaţia Pro Infrastructura a făcut public cel mai recent video cu Autostrada A10 în zona nodului Turda, cel mai spectaculos nod rutier din România care conectează A10 cu A3 Câmpia Turzii – Gilău şi DN1.

Nodul de la Turda este prevăzut cu 6 bretele şi va face joncţiunea atât cu Autostrada Transilvania (A3), cât şi cu DN1. Bretelele care fac legătura cu A3 vor avea două benzi, iar cele care leagă A10 de DN1 câte o singură bandă. Nodul rutier este parte componentă a lotului 4 din autostrada lungă de 70 de km.

Citește și FOTO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 3 aproape finalizat. Se va putea circula doar pe 8,5 kilometri

”După îndelungi tergiversări şi blocaje birocratice, plantaţia de Paulownia din nodul Turda este istorie. Cel mai spectaculos nod rutier din România, parte a lotului 4 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda (constructor Porr), a intrat acum în linie dreaptă. Conform surselor noastre, şi ultimul blocaj major de pe acest lot este aproape de a fi eliminat, CNAIR şi constructorul stabilind condiţiile pentru implementarea soluţiei tehnice pentru zona Lacului Stejeriş. Prin urmare, în acest moment, toate semnalele pe care le avem indică lunile octombrie-noiembrie 2017 pentru finalizarea acestui lot. Aşadar, la finalul toamnei, vom avea conexiune directă pe autostradă între localităţile Aiud şi Turda pentru că va fi dat în folosinţă şi lotul 3 al Autostrăzii A10 (constructor Tirrena Scavi). Cu alte cuvinte, vom putea circula pe autostradă neîntrerupt de la Cluj-Napoca (Gilău) şi până la Aiud, eliberând DN1 de traficul infernal dintre aceste două oraşe”, susțineau reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Citește și FOTO,VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda, lotul 4, puțin probabil să fie deschis circulației înainte de 2018, chiar dacă se lucrează și în weekend, în zona alunecării de teren

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%.

Sursa video: Asociația Pro Infrastructura

Sursa foto: Peundemerg.ro

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea