Rămâi conectat

Sport

VIDEO: Nicolae Stanciu, transfer de 10 milioane de euro, în Arabia Saudită, la Al Ahli! Cel mai bine plătit fotbalist român al momentului, “mină de aur” pentru Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Nicolae Stanciu, internaționalul român în vârstă de 25 de ani, jucătorul lansat de Unirea Alba Iulia, este protagonistul transferulului începutului de an pentru fotbalul românesc, o adevărată “bombă” financiară.

Stanciu a plecat de la Sparta Praga în Arabia Saudită, la Al Ahli, pentru suma de 10 milioane de euro. Mutarea îl face pe Stanciu cel mai bine plătit fotbalist român din acest moment, cu un salariu stagional de 2,5 milioane de euro, contractul fiind semnat pentru o perioadă de trei ani și jumătate.

Liderul naționalei României îl devansează pe Vlad Chiricheș, remunerat cu două milioane de euro/sezon la Napoli. Transferul reprezintă o adevărată mină de aur pentru Unirea Alba Iulia, clubul care l-a format, în condițiile în care divizionara terță ar urma să încaseze peste 270.000 de euro în urma tranzacției.

Transferul îl trimite pe Stanciu direct în topul transferurilor fotbaliștilor români, în spatele lui Adrian Mutu și al lui Cristian Chivu. Al Ahli, noua sa formație ocupă în acest moment poziția a 4-a în Arabia Saudită, cu 30 de puncte acumulate în 17 etape, la 10 lungimi în spatele liderului Al-Hilal (pe poziția a treia este Al Shabab, pregătită de Marius Șumudică). Al Ahli este antrenată de argentinianul Pablo Guede (44 de ani). Stanciu va fi al 4-lea european din lotul actual al saudiților. Internaționalul român se alătură spaniolilor Jose Manuel Jurado și Alexis, și israelianului Baker Eissa.

Al Ahli a plătit pentru Nicolae Stanciu 10 milioane de euro și îi va oferi un salariu stagional de 2,5 milioane de euro. Saudiții au câștigat licitația cu Al Wasl, echipa lui Laurențiu Reghecampf, care oferise 8,5 milioane de euro.

*Cel mai scump transfer din România, Belgia și Cehia

Adus de la Anderlecht contra 4 milioane de euro în iarna trecută, Stanciu a stat doar un an la Sparta Praga unde a marcat 10 goluri în prima ligă din Cehia în 31 de prezențe. După un an petrecut în capitala Cehiei, Stanciu s-a dovedit o investiţie profitabilă. A ajuns de la Anderlecht pentru o sumă record pentru Sparta. Acum, pleacă pe o sumă aproape dublă, astfel că şefii clubului nu pot decât să se felicite pentru afacerea făcută.

Al Ahli a plătit pentru Nicolae Stanciu 10 milioane de euro și îi va oferi un salariu stagional de 2,5 milioane de euro. Saudiții au câștigat licitația cu Al Wasl, echipa lui Laurențiu Reghecampf, care oferise 8,5 milioane de euro, antrenor care l-a mai dorit pe fotbalistul român și când era la Al Wahda. Cota de piață a internaționalului român de 4,25 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de. Al Ahli evoluează pe un stadion cu o capacitate de 62.242 de locuri,

În 2011, Stanciu a plecat de la Unirea Alba Iulia la FC Vaslui pentru 250.000 de euro, iar doi ani mai târziu moldovenii l-au cedat la FCSB pentru 700.000 de euro. Apoi Stanciu a fost protagonistul unor transferuri record: la Anderlecht pentru 9,8 milioane de euro (2016), la Sparta Praga (pentru 3,75 milioane de euro, în 2018) și acum la Al Ahli, pentru 10 milioane de euro.
Nicolae Stanciu a devenit astfel, cel mai important sponsor al Unirii Alba Iulia din ultimul deceniu, clubul încasând de pe urma sa peste 800.000 de euro în acest răstimp. În decembrie, Sparta Praga a refuzat un transfer al românului în Egipt, condițiile financiare nefiind cele dorite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO-VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia, performanță extraordinară: calificare în semifinale la Under 19! „Alb-negrii” au eliminat CSM Reșița, campioana de anul trecut

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o performanță extraordinară: calificarea în semifinalele Campionatului Under 19! În sferturile de finală, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate”, uniriștii au învins, scor 1-0 (0-0), pe CSM Reșița, campioana de anul trecut (3-0 în finală cu Kinder Constanța). Unicul gol a fost marcat în minutul 79 de D. Nistor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea