Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| MOMENTUL EXACT al celei de-a doua explozii de la Crevedia, la o staţie GPL: 46 de oameni internați la spital, dintre care opt sunt intubaţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MOMENTUL EXACT al celei de-a doua explozii de la Crevedia, la o staţie GPL: 46 de oameni internați la spital, dintre care opt sunt intubaţi

Mai multe explozii puternice au avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţiile fiind urmate de un incendiu masiv. S-au înregistrat mai multe victime, cu arsuri grave, iar cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A este blocat complet.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Premierul Marcel Ciolacu se va deplasa, după celula de criză de la MAI, la Spitalul de Urgență Floreasca, unde sunt internați doi pompieri cu arsuri, care sunt intubați. De altfel, ei sunt cei care vor fi primii transferați la spitalul din Bruxelles, în această noapte.

Doi dintre pacienți vor fi transferați în această noapte la La Spitalul Militar din Bruxelles.

YouTube video

Klaus Iohannis, mesaj după exploziile de la Crevedia: „Sunt profund îndurerat. Prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar” / Șeful statului cere anchetă și măsuri urgente.

Guvernul pune la dispoziție o linie verde: 0212069397 / 0212069398 – sunt numerele de telefon puse la dispoziție de autorități pentru victimele și familiile victimelor.

YouTube video

46 de pacienți internați, dintre care opt sunt intubaţi

Care este situația persoanelor rănite în urma exploziilor, potrivit Ministerului Sănătăţii:

– la Spitalul „Bagdasar-Arseni” sunt internați 11 pacienți (3 intubați)
– la Spitalul Universitar – 4 pacienți
– la Spitalul de Arși – 4 pacienți (1 intubat)
– la Spitalul Floreasca – 27 de pacienti (4 intubați)
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, spune că se fac demersuri chiar acum pentru transferul răniților în exploziile de la Crevedia. „Mecanismul european va fi folosit pentru toți cei intubați în primul rând”, a precizat el.

Într-o declarație acordată postului Digi24, premierul Marcel Ciolacu a confirmat că ia parte la celula de criză de la MAI și a anunțat că Guvernul ia în calcul activarea Mecanismului de protecție civilă al UE.

„Trebuie să existe o comanda unică la MAI pentru a gestiona situația. Luăm în calcul să activăm Mecanismul European de Protecție Civilă. Trebuie prima data stabilizați pacienții”, a spus Ciolacu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea