Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Mobilizare pentru ecologizarea bretelei de la autostrada A10 Sebeș-Turda, care trece printr-o fostă groapă de gunoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Mobilizare pentru ecologizarea bretelei de la autostrada A10 Sebeș-Turda, care trece printr-o fostă groapă de gunoi

Asocierea formată din firmele Demeco SRL, Aloref SRL, Ascom International SRL şi Glencora Impex SRL, care au câștigat achiziția pentru ecologizare bretelei de la Alba Iulia Sud, ce face legătură dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, s-a mobilizat puternic pentru executarea lucrărilor. Licitația organizată de CNAIR a fost câștigată de asocierea de firme la o valoare de 5.885.350, fără TVA.

Astăzi erau mobilizate în zonă peste 20 de basculante și utilaje, mobilizare fără precedent, vremea mai rece fiind favorabilă lucrărilor, întrucât în timpul transportului deșeurilor, există un risc mai mic să fie afectat carosabilul drumului național pe unde se transportă aceste deșeuri. Probabil că dacă vremea se înmoaie, lucrările vor fi suspendate până se va usca din nou.

YouTube video

Lucrările presupun evacuarea cantității de 9600 tone deșeuri municipale, cantitate suplimentata de Cnair în scopul îndeplinirii cerințelor Agenției de Mediu Alba, înlocuirea deșeurilor cu un strat de pământ vegetal și inierbarea suprafeței.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 81 de zile de la data ordinului de începere a lucrărilor care a fost pe data de 18.01.2022. Pentru desfășurarea activității se folosesc zilnic 20 basculante și utilaje specializate în acest tip de activitate.

Groapa de gunoi „fantomă”, așa cum a fost denumită la acea vreme conține deșeuri vechi din perioada anterioară a anului 1989, aici fiind locul unde se depozita gunoiul din Alba Iulia și comunele aferente în perioada comunistă. La data când a fost descoperită, constructorul a întrerupt lucrările în această zonă, ulterior DRDP Cluj intervenind cu utilaje pentru a face un culoar pe care aceștia să poată lucra.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea