Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Minune pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: DUMINICA, asfaltări în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Minune pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: DUMINICA, asfaltări în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Grecii de la Aktor se pare că sunt mobilizați tot mai puternic pentru a termina în acest an corpul autostrăzii, implicit pentru a se putea da în trafic acest segment de drum.

Astăzi, chiar dacă era o zi de duminică, se lucra în zona alunecării de teren de la Oiejdea. Se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda, în zona alunecării de teren. Practic, sensul de mers Sebeș-Turda, va fi complet asfaltat la alunecare, la nivel de strat de bază.

Probabil acest sens de mers va fi utilizat cu restricții și limitări de viteză, pentru a se putea da în trafic lotul 2, dacă lucrările la alunecarea de teren nu vor fi terminate în acest an.

La alunecarea de teren, în aceste zile se lucrează la forarea piloților suplimentari și la zidurile de pământ armat. Totodată se monitorizează deplasările versantului, iar în funcție de aceasta se va decide când se va ridica umplutura din fața zidului de piloți existent deja.

Punctele cheie ale lotului 2 rămân alunecarea de teren de la Oiejdea și supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, la Sâncrai. Mai precis e vorba de rampa din fața casei familiei care a dat în judecată antreprenorul și a obținut prin hotărâre judecătorească executorie, ca antreprenorul să fie obligat să monteze, de urgență, panouri fonoabsorbante și să î se asigure un acces pe o lățime de 3 metri. Condiția esențială o constituie montarea acelor panouri, întrucât dacă chestiunile juridice nu vor fi soluționate la timp, constructorul are o soluție tehnică pentru a da în trafic totuși autostrada. Rampa de la DJ 142L va începe de la intrarea în curtea familiei din Sâncrai, o să fie astfel mai abruptă, la o înclinație de circa 7 grade, dar totuși cu o limitare de viteză la 30 de km/h se va putea circula pe drumul județean.

YouTube video

Desigur, este o soluție de avarie pentru situația în care problemele juridice nu vor fi soluționate la timp, dar în ce privește montarea panourilor fonoabsorbante, cel puțin potrivit soluției executorii a instanței de fond, nu există alternativă.

Aktor a realizat progrese semnificative, în ultimele luni, pe acest segment de autostradă, peste 65% din lot având turnat stratul de uzură, constructorul mai având de turnat circa 17.000 de tone de asfalt.

Există șanse reale ca în acest an să circulăm pe autostradă de la ALba Iulia până la Cluj, dacă CNAIR își va asuma să dea în trafic acest segment de drum fără a face încă recepția finală a lucrărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea