Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Minune pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: DUMINICA, asfaltări în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Minune pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: DUMINICA, asfaltări în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Grecii de la Aktor se pare că sunt mobilizați tot mai puternic pentru a termina în acest an corpul autostrăzii, implicit pentru a se putea da în trafic acest segment de drum.

Astăzi, chiar dacă era o zi de duminică, se lucra în zona alunecării de teren de la Oiejdea. Se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda, în zona alunecării de teren. Practic, sensul de mers Sebeș-Turda, va fi complet asfaltat la alunecare, la nivel de strat de bază.

Probabil acest sens de mers va fi utilizat cu restricții și limitări de viteză, pentru a se putea da în trafic lotul 2, dacă lucrările la alunecarea de teren nu vor fi terminate în acest an.

Elit - Gustul Desăvârșit

La alunecarea de teren, în aceste zile se lucrează la forarea piloților suplimentari și la zidurile de pământ armat. Totodată se monitorizează deplasările versantului, iar în funcție de aceasta se va decide când se va ridica umplutura din fața zidului de piloți existent deja.

Punctele cheie ale lotului 2 rămân alunecarea de teren de la Oiejdea și supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, la Sâncrai. Mai precis e vorba de rampa din fața casei familiei care a dat în judecată antreprenorul și a obținut prin hotărâre judecătorească executorie, ca antreprenorul să fie obligat să monteze, de urgență, panouri fonoabsorbante și să î se asigure un acces pe o lățime de 3 metri. Condiția esențială o constituie montarea acelor panouri, întrucât dacă chestiunile juridice nu vor fi soluționate la timp, constructorul are o soluție tehnică pentru a da în trafic totuși autostrada. Rampa de la DJ 142L va începe de la intrarea în curtea familiei din Sâncrai, o să fie astfel mai abruptă, la o înclinație de circa 7 grade, dar totuși cu o limitare de viteză la 30 de km/h se va putea circula pe drumul județean.

Desigur, este o soluție de avarie pentru situația în care problemele juridice nu vor fi soluționate la timp, dar în ce privește montarea panourilor fonoabsorbante, cel puțin potrivit soluției executorii a instanței de fond, nu există alternativă.

Aktor a realizat progrese semnificative, în ultimele luni, pe acest segment de autostradă, peste 65% din lot având turnat stratul de uzură, constructorul mai având de turnat circa 17.000 de tone de asfalt.

Există șanse reale ca în acest an să circulăm pe autostradă de la ALba Iulia până la Cluj, dacă CNAIR își va asuma să dea în trafic acest segment de drum fără a face încă recepția finală a lucrărilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

În cursul zilei de sâmbătă, 3 iunie, pe fondul mai multor avertizări Cod Portocaliu (Meteorologic și Hidrologic), în județul Alba s-au înregistrat precipitații abundente care au produs efecte în mai multe zone, astfel:

Pe fondul avertizărilor Cod Portocaliu meteo și hidro, la nivelul județului Alba, până la momentul actual, bilanțul evenimentelor este următorul:

Elit - Gustul Desăvârșit

– evacuare apă din subsol pe raza localității Sebeșel, comuna Săsciori (a intervenit SVSU Săsciori);

– degajare aluviuni de pe DN1, raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș în cooperare cu SDN Alba);

– evacuare apă din 2 curți și 1 subsol pe raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș );

– arbore căzut pe carosabil, pe DJ 107C în localitatea Drâmbar, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– evacuare apă din garaj în localitatea Hăpria, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– Oraș Câmpeni – strada Valea Brătinesei sunt 20 de curți inundate și un podeț colmatat, intervine Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Câmpeni.

UPDATE: Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Bistra intervin pentru degajarea unor arbori cazuți în vale, și decolmatarea drumuri de acces în loc. Bistra, zona Valea Lipăii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis încă o avertizare de cod portocaliu pentru fenomene imediate de inundații valabilă pentru județul Alba, până la ora 03:00.

La această oră a intrat în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu valabilă în perioada 03.06.2023 ora 21:00 – 04.06.2023 ora 03:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Geoagiu – pe sectorul aferent S.H. Teiuș, Mureș – afluenţii aferenţi sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Acmariu, județele Alba, Sibiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Județul Alba se află sâmbătă seara sub asediul femomenelor meteo extreme, mai multe avertizări de inundații fiind emise de autorități.

CITEȘTE ȘI: INUNDAȚII în satul Hăpria din Ciugud: Viitura a luat cu asalt străzile și gospodăriile oamenilor

În orașul Câmpeni, strada Brătinesei se află sub ape, după o rupere de nori petrecută în această seară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inundații au mai fost astăzi și între Sebeș și Cut și în satul Hăpria din comuna Ciugud.

CITEȘTE ȘI: Avertizare RO-ALERT de INUNDAȚII în Alba: „Îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a emis o avertizare de extremă urgență RO-ALERT de inundații pentru mai multe zone din județul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare