VIDEO| Minune pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Se asfaltează podul peste râul Mureș!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Minune pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Se asfaltează podul peste râul Mureș!

Pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, antreprenorul general Pizzarotti, la aproape doi ani de când a fost ridicată și montată ultima grindă la podul peste râul Mureș, (mai precis în data de 9 octombrie 2018) a început să se asfalteze.

Lucrările de asfaltare sunt executate de către firma Europexpres, unul dintre prestatorii care au lucrări pe acest lot de autostrada. Firma are 2 stații de asfaltare în apropiere de Alba Iulia, capabile să producă peste 50.000 de tone asfalt/lunar.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Începerea lucrărilor de asfaltare se prefigura de ceva vreme, întrucât a fost desființată rampa de urcare/coborâre de pe pod, de la capătul dinspre Limba, comuna Ciugud și s-a realizat o parte din hidroizolație. Podul peste râul Mureș este cel mai important viaduct ca lungime de pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Finalizarea podului este esențială pentru o eventuală deschidere parțială a circulației rutiere până la finalul anului, pe acest lot. Mai precis este vorba de varianta susținută de Ascociația Pro Infrastructură, o deschidere a circulației de la Sebeș până la nodul rutier Alba Iulia Sud. În realitate, o deschidere a circulației în acest an, chiar și pe o parte a lotului 1, e improbabilă!

Facebook Twitter Google+ YouTube