Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Ministrul Natalia Intotero, la Alba Iulia: Vom ieși cu măsuri pentru sprijinirea reîntoarcerii românilor de pretutindeni acasă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat, vineri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai primăriilor din Alba, că sunt în curs de finalizare măsuri concrete pentru sprijinirea reîntoarcerii românilor din străinătate acasă.

”Cu toții am văzut foarte multe cazuri de cetățeni români care ajung să fie sclavi sau supuși traficului de persoane pentru că pleacă neinformați. Acum, în egală măsură, noi ne dorim să îi sprijinim pe cei care sunt în afara granițelor ca la un moment dat, când doresc ei, să se întoarcă acasă. Și deja avem exemple în acest domeniu – foarte mulți români care în ultimii doi-trei ani s-au întors acasă. Și aici este o altă discuție. Suntem în curs de a finaliza și a ieși în perioada imediat următoare cu o serie de măsuri concrete pentru sprijinirea reîntoarcerii românilor de pretutindeni acasă”, a spus Natalia Intotero, la Prefectura Alba, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din județ, cu ocazia Campaniei <Informare acasă. Siguranță în lume>.

Natalia Intotero a adăugat că românii din afara granițelor sunt foarte interesați să știe ce se întâmplă în țară, mai ales în localitățile de unde au plecat.

”Cu toții știm că în momentul de față România se confruntă cu un deficit al forței de muncă și de aceea trebuie să fim uniți, suntem în anul Centenar, și să încercăm să facem tot ce ne stă în putință pentru a veni în sprijinul celor care își doresc să muncească pentru o perioadă de timp (n.r. în străinătate). Ei sunt cei mai expuși, cei care doresc să plece acum, și au nevoie de informații și în egală măsură să îi sprijinim cu informații pe cei care doresc să se întoarcă acasă. Am întâlnit foarte mulți români care nu au mai reușit să vină în țară, unii dintre ei chiar de 7-8-9, chiar și de 11 ani. Și îmi spuneau că nu au reușit pentru că au încercat să muncească, să strângă bănuți, și la un moment dat cam toți își doresc să se întoarcă acasă, în România”, a mai spus ministrul Românilor de Pretutindeni.

Natalia Intotero a cerut reprezentanților primăriilor să-i informeze pe oamenii ce vor să plece care sunt locurile de muncă garantate din partea statului, unde pot să muncească cu acte în regulă și să nu accepte oferte care le pot crea probleme.

De asemenea, ea a precizat că această campanie – <Informare acasă. Siguranță în lume> – este dedicată atât absolvenților de liceu care nu și-au luat examenul de Bacalaureat, și caută o alternativă, dar și celor care vor să lucreze sezonier în afara granițelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea