Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Ministrul interimar al Educației, Valer Daniel Breaz, face radiografia învățământului românesc, la început de an școlar. Atac la adresa președintelui Klaus Iohannis

Publicat

în

Ministrul interimar al Educației Naționale și ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz, susține azi, de la ora 11:15, o conferință de presă la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în aula A9. Acesta va prezenta modul în care s-a pregătit ministerul Educației pentru începerea noului an școlar din învățământul preuniversitar, care sunt noutățile și planurile de viitor, atât în județul Alba cât și la nivel național.

Anterior acestui moment, ministrul a avut o întâlnire de lucru cu directorii unităților de învățământ din Alba Iulia, dar și din restul județului.

Electrica Furnizare Discount

https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro/videos/518423355575222/

Ministrul Educației nu a rămas dator președintelui Klaus Iohannis, care a criticat pragul mediei 5 pentru intrarea la liceu: „S-a trezit aici șeful statului să spună că nu tratăm într-un mod egal elevii. Ba tocmai, examenele și subiectele, și îl atenționez aici, că a fost profesor de fizică, nu știu de când nu a mai predat și de când nu mai are legătură cu învățământul, îl asigur că fiecare dintre elevii participanți la Evaluarea Națională au pe bancă aceleași subiecte. Fiecare beneficiază de același tip de educație, de aceeași curiculă și nu există discriminări. Dar, dacă nu pricepi mai mult te duci și critici pe ministrul Educației.”

Daniel Breaz a mai precizat că luni, la începerea anului școlar se va afla la mai multe unități de învățământ din zona Bucureștiului, în timp ce prefectul județului, Dănuț Hălălai, va merge la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Nu în ultimul rând, inspectorul ISJ Alba, Marcela Dărămuș, se va afla în mijlocul elevilor de la câteva școli din zona Blajului.

Conform informațiilor de la Inspectoratul Școlar Județean Alba, la ora actuală, din cele 634 de clădiri școlare, doar 14 unități arondate instituțiilor de învățământ cu personalitate juridică din județ, în special în zona Munților Apuseni, nu au autorizație sanitară de funcționare.

Este vorba de structuri ale școlilor din comunele: Albac, Câlnic, Gârda de Sus, Horea, Poiana Vadului, Săliștea, Scărișoara, Șibot, Sohodol, Șpring și Vidra. Numărul copiilor care învață în aceste unități este însă foarte mic, raportat la populația școlară a județului, puțin peste 80 de elevi din efectivul total de aproape 48.500.

În ceea ce privește numărul cadrelor didactice care vor ocupa locuri la catedre, începând de luni, au mai rămas doar fracțiuni de normă, dar în situația în care vor rămâne posturi neocupate, în special în mediul rural și în localitățile izolate, există dascăli pensionari calificați care și-au manifestat dorința de a preda la plata cu ora. Însă, majoritatea personalului didactic repartizat până acum să predea la clasă este calificat.

Anul școlar 2019-2020 vine cu o noutate, cadrele didactice fiind nevoite să prezinte un certificat de integritate comportamentală.

Din cele 67.182 de manuale solicitate la nivelul județului Alba au rămas nelivrate doar 660 pentru minoritățile naționale, pe care Editura Didactică și Pedagogică a promis că le va livra în aceste zile, astfel încât elevii să beneficieze de toate manualele începând de luni, prima zi de școală.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a FUGIT de la locul faptei

Publicat

în

FOTO| Accident rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a părăsit locul faptei

Un accident rutier a avut loc în cursul serii de miercuri, 4 august, la Aiud.

Potrivit martorilor, șoferul răspunzător pentru producerea accidentului a părăsit locul faptei.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și din imagini, incidentul s-a soldat cu victime, fiind prezenta și o ambulanță SAJ.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

Publicat

în

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

De la sfârșitul lunii septembrie, anumite telefoane mobile inteligente nu vor mai beneficia de serviciile Google. Accesul utilizatorilor de dispozitive Android care folosesc versiunea 2.3.7 – Gingerbread – și versiunile anterioare va fi blocat.

Măsura, care intră în vigoare din 27 septembrie, este concepută pentru a „proteja siguranța utilizatorilor”, spun reprezentanții gigantului IT.

Electrica Furnizare Discount

Cei care vor încerca să acceseze aplicațiile Google după acea dată vor primi un mesaj de eroare. Printre cele mai utilizate aplicații sunt: YouTube, Maps, Gmail, dar și Drive.

Problema va apărea pentru cei care vor încerca să acceseze aplicațiile cu un nume de utilizator și parolă personală, în timp ce cei care sunt deja autentificați ar putea continua să folosească platformele fără dificultăți majore.

Citește și : Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Cu toate acestea, nu este clar dacă Google nu va bloca de tot software-ul, făcând imposibil un nou acces. Se pare că limitarea accesului ține de imposibilitatea actualizării unui sistem de operare vechi de peste 10 ani, care nu acceptă multe dintre noutăți.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

Publicat

în

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

În vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Mesentea, primăria Galda de Jos a decis modernizarea unor drumuri și străzi, în cadrul proiectului „Modernizare drumuri și străzi de interes local în localitatea Mesentea, comuna Galda de Jos, județul Alba”.

Traseele studiate au legătură directa la drumul judeţean DJ107K, acesta facand legătură cu DJ107H si mai departe cu DN1.

Electrica Furnizare Discount

Traseele propuse spre modernizare sunt străzi in localitatea Galda de Jos cu limite de proprietate foarte bine conturate.

Prin tema de proiectare se cere elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea străzilor cu o lungime totala de 601.00m.

îmbrăcămintea rutieră şi traseul străzilor sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează, fapt ce necesită modernizarea cât mai rapidă a străzilor considerate pentru îmbunătăţirea viabilităţii, precum şi a confortului şi siguranţei circulaţiei pentru utilizatori.

Străzile analizate se încadrează în categoria de importanţă C (normală) şi în clasa de importanţă III, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a H.G. 766/1997 (anexa 3) referitoare la aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii.

Principala problema este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului si scurgerea necontrolata a apelor pluviale către emisar (lipsa sau starea necorespunzatoare a şanţurilor, podeţelor si emisarilor).

În conformitate cu prevederile O.G.R. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare, străzile supuse modernizări din localitatea Mesentea, sunt in proprietatea publica si in administrarea comunei Galda de Jos, calitate in care acesteia ii revine obligaţia de a menţine aceste străzi in starea tehnica corespunzătoare desfăşurării traficului in condiţii de siguranţa.

Nr.crt./ Strada Lungime (m)/ Lăţime carosabil (m)
1 Strada IA 196,5 3,5
2 Strada 1B 142,5 3
3 Strada 2 177 3
4 Strada 3 85 4
Total traseu 601

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare