Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Ministrul interimar al Educației, Valer Daniel Breaz, face radiografia învățământului românesc, la început de an școlar. Atac la adresa președintelui Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul interimar al Educației Naționale și ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz, susține azi, de la ora 11:15, o conferință de presă la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în aula A9. Acesta va prezenta modul în care s-a pregătit ministerul Educației pentru începerea noului an școlar din învățământul preuniversitar, care sunt noutățile și planurile de viitor, atât în județul Alba cât și la nivel național.

Anterior acestui moment, ministrul a avut o întâlnire de lucru cu directorii unităților de învățământ din Alba Iulia, dar și din restul județului.

https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro/videos/518423355575222/

Ministrul Educației nu a rămas dator președintelui Klaus Iohannis, care a criticat pragul mediei 5 pentru intrarea la liceu: „S-a trezit aici șeful statului să spună că nu tratăm într-un mod egal elevii. Ba tocmai, examenele și subiectele, și îl atenționez aici, că a fost profesor de fizică, nu știu de când nu a mai predat și de când nu mai are legătură cu învățământul, îl asigur că fiecare dintre elevii participanți la Evaluarea Națională au pe bancă aceleași subiecte. Fiecare beneficiază de același tip de educație, de aceeași curiculă și nu există discriminări. Dar, dacă nu pricepi mai mult te duci și critici pe ministrul Educației.”

Daniel Breaz a mai precizat că luni, la începerea anului școlar se va afla la mai multe unități de învățământ din zona Bucureștiului, în timp ce prefectul județului, Dănuț Hălălai, va merge la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Nu în ultimul rând, inspectorul ISJ Alba, Marcela Dărămuș, se va afla în mijlocul elevilor de la câteva școli din zona Blajului.

Conform informațiilor de la Inspectoratul Școlar Județean Alba, la ora actuală, din cele 634 de clădiri școlare, doar 14 unități arondate instituțiilor de învățământ cu personalitate juridică din județ, în special în zona Munților Apuseni, nu au autorizație sanitară de funcționare.

Este vorba de structuri ale școlilor din comunele: Albac, Câlnic, Gârda de Sus, Horea, Poiana Vadului, Săliștea, Scărișoara, Șibot, Sohodol, Șpring și Vidra. Numărul copiilor care învață în aceste unități este însă foarte mic, raportat la populația școlară a județului, puțin peste 80 de elevi din efectivul total de aproape 48.500.

În ceea ce privește numărul cadrelor didactice care vor ocupa locuri la catedre, începând de luni, au mai rămas doar fracțiuni de normă, dar în situația în care vor rămâne posturi neocupate, în special în mediul rural și în localitățile izolate, există dascăli pensionari calificați care și-au manifestat dorința de a preda la plata cu ora. Însă, majoritatea personalului didactic repartizat până acum să predea la clasă este calificat.

Anul școlar 2019-2020 vine cu o noutate, cadrele didactice fiind nevoite să prezinte un certificat de integritate comportamentală.

Din cele 67.182 de manuale solicitate la nivelul județului Alba au rămas nelivrate doar 660 pentru minoritățile naționale, pe care Editura Didactică și Pedagogică a promis că le va livra în aceste zile, astfel încât elevii să beneficieze de toate manualele începând de luni, prima zi de școală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea