Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: MĂRTURIA avocatei din Alba Iulia, care susţine că în loc de botox antirid i s-a injectat venin de viperă şi a rămas cu faţa paralizată

Ziarul Unirea

Publicat

în

avocata alba iulia7Raluca Crişan, avocata din Alba Iulia care susţine că în anul 2013 a rămas cu faţa paralizată după ce a apelat la un medic estetician ca să scape de riduri, mărturiseşte pas cu pas, cum s-a întâmplat totul.  Aceasta susţine că medicul i-ar fi injectat, în scop cosmetic, o altă substanţă (venin de viperă) în loc de toxină botulinică, şi că în urma acestei intervenţii ar fi avut faţa paralizată mai bine de 8 luni. Doctorul ar fi cumpărat substanţa de pe internet. Avocata a depus plângere la Parchet, iar procurorii au deschis dosar penal.

Vă prezentăm mai jos mărturia completă a avocatei, consemnată miercuri, 28 ianuarie 2015, la mai bine de 2 ani de la incidentul reclamat.:

„În 2013, în luna mai, dacă bine îmi amintesc, am fost la cabinetul doctorului Oancea pentru injecţii cu botox antirid, şi mi-a fost injectată o altă substanţă. La zece minute după intervenţie a început să se inflameze foarte tare faţa. L-am sunat şi mi-a zis să pun comprese cu apă rece că o să-şi revină, dar am început să am probeme respiratorii, să ameţesc foarte tare şi am mers la Urgenţe. A venit ş el la acolo şi a constat că e de fapt o reacţie foarte gravă la substanţa ce mi-a fost injectată. Mi-a fost administrată adrenalină şi hidrocortizon intravenos. Ulterior am fost internată la ATI. La aproximativ o lună jumătate de la intervenţia respectivă, faţa şi-a mai revenit, în sensul că s-a restras inflamaţia, dar  a rămas paralizată integral, pentru aproximativ 8 luni, un an.

Doctorul a spus că a cumpărat substanţa de la o firmă din Bucureşti şi că a primit-o prin comandă pe  fan curier, dar că el nu ştia despre ce substanţă este vorba.

I-am solicitat să înţeleagă să suporte costurile medicale cu tratamentul şi mi-a zis că nu, motiv pentru care am formulat plângere la Parchet şi am solicitat să se facă în probatoriu să se administreze adresă către Ministerul Sănătăţii, să vedem dacă este autorizat şi testat medicamentul respectiv. Am constatat, din ceea ce am găsit pe internet, că a fost fabricat în China de o fabrică fantomă, care spune că nu-şi asumă răspunderea pentru produsul respectiv, că nu a fost testat. Din ceea ce scriau ei era venin de viperă, nu toxină botulinică, şi că în mod normal ar avea aceleaşi efecte cu privire la paralizia muşchilor, similare cu botoxul, dar ca şi costuri era inferior.

Când am discutat cu doctorul Oancea mi-a spus că l-a atras preţul că era inferior de cel ce există pe piaţă şi că a fost de acord să testeze produsul respectiv.

De altfel, cele ce spuse acum se regăsesc şi în declaraţia dată la Poliţie, a doctorului Oancea.

Am făcut o intervenţie anterioară, în luna februarie, cu condiţia că va dura efectul cel puţin 6 luni de zile. La sfârşitul lunii aprilie, am luat legătura cu doctorul şi i-am spus că a dispărut efectul. Pe condiserentul că am plătit intervenţia în luna februarie, a înţeles, pe costurile cabinetului, să-mi facă o a doua intervenţie şi să nu mai plătesc nimic.

Am depus plângere şi am fost la Cluj, la o clinică specializată pe terapie cu toxină botulinică, să fac o testare cu un aparat electromiograf să se constate activitatea musculară a feţei. S-a constatat, ca urmare a injectării repsective, că au paralizat în proporţie de 80% muşchii obrazului, dar că nu este consecinţa administrării toxinei botulinice, ci a unei alte substanţe necunoscute, fără ca medicul să precizeze care pot să fie consecinţele în timp”, povesteşte avocata Raluca Crişan.

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au deschis un dosar penal împotriva medicului.

„În cauză se fac verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Dosarul se află în lucru la Poliţia municipiului Alba Iulia sub supraveghearea procurorilor”, a spus Cristian Ene, procuror Parchet.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea