Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

VIDEO: Marea Unire de la Alba Iulia, ignorată de Guvern, cinstită de autoritățile locale și județene

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia și ai Consiliului Județean Alba au definitivat programul manifestărilor de 1 Decembrie – Ziua Națională a României și totodată ziua în care, anual, în orașul nostru se sărbătorește Marea Unire.

În condițiile în care Guvernul României a decis, în premieră de la revoluție încoace, să nu aloce niciun leu pentru organizarea unor manifestări la care participă, în mod tradițional, mii de români veniți din toate colțurile țării, autoritățile locale și județene s-au văzut nevoite să găsească soluții de ultim moment pentru ca marele eveniment să fie cinstit cum se cuvine.

Astfel, deși cu un buget restrâns, de numai 200.000 de lei (un sfert din suma alocată anul trecut evenimentului), programul conține principalele repere culturale, sportive și de divertisment cu care românii s-au obișnuit de zeci de ani – depunerile de coroane, primirea soliilor în Sala Unirii, hora Unirii, concursuri, expoziții dar și tradiționala masă populară și la fel de tradiționalele concerte de muzică populară și ușoară nelipsite de la o astfel de sărbătoare.

Programul manifestărilor a fost prezentat astăzi, într-o conferință de presă la care au participat primarul Mircea Hava și președintele CJ Ion Dumitrel. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea că și în acest an marea sărbătoare a fost politizată (referindu-se la declarațiile făcute de premierul Victor Ponta referitoare la banii solicitați pentru organizarea evenimentului) și au declarat că de acum înainte evenimentul va fi organizat doar pe plan local, fără să mai existe solicitări sau așteptări de la conducerea centrală a țării:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea