Ziarul Unirea

VIDEO. Locatarii blocului G2 din Alba Iulia, nemulțumiți de soluțiile Primăriei: Mă duce Hava la el acasă? Cum să mă duc la centru social?

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Locatarii blocului G2 din Alba Iulia, care vor fi evacuați săptămâna viitoare, sunt nemulțumiți de soluțiile găsite de primărie, iar cei care nu sunt proprietari nu vor să locuiască în centre sociale.

O întâlnire în fața blocului G2 din Alba Iulia, la care au participat reprezentanți ai Prefecturii, Asistenței Sociale și Agenției Naționale pentru Romi, a avut loc vineri.

ELIT

Din capul locului, șeful secției de Asistență Socială, Delia Cristescu, i-a îndemnat pe locatari să nu aștepte momentul evacuării, pentru a nu-și supune copiii la scene cu impact emoțional. Ea i-a îndemnat să vină la ea la birou si să găsească o soluție pentru fiecare locatar, fiind luate în calcul mutarea în centre sociale sau chiar găsirea unei chirii, pentru persoanele care au venituri suficiente.

Oamenii din G2 au reclamat că nimeni nu le închiriază apartamentul când văd unde au domiciliul, neavând încredere în ei.

Șeful secției de Asistență Socială, Delia Cristescu, a conchis spunându-le locatarilor să vină la ea la birou pentru a găsi soluții.

”Pe momentul iernii, când vine frigul, și nu găsiți o soluție, pe solicitarea exactă la Protecția Copilului o să aveți o versiune să mergeți într-un centru mamele cu copiii. Adulții, care nu vă descurcați pe timpul iernii aveți centrul social din centru, din gară, bineînțeles dacă vreți, nu vă obligă nimeni. Cei care doriți un cămin, pe cerere, nu putem noi de la noi putere, fiecare face o cerere. În funcție de venituri, în funcție de situație, tot așa, Direcția va găsi o soluție. Mă întorc la mamele cu copii… momentul evacuării este programat și nu se anulează. Să ne înțelegem. Eu vă întreb, de ce trebuie să asistați la acel moment. Pentru ce să vă expuneți copiii la acel moment? Care din voi doriți să traumatizați copiii așa? Deci, este pentru oricare dintre voi o soluție gândită, dacă o acceptați. Nimic nu se întâmplă cu forța. Vă scoate elegant, dar de ce să așteptați acel moment”, a spus Delia Cristescu.

Pentru a fi ajutați, în cazul în care vor să-și închirieze apartament, oamenii trebuie să aducă contracte de închiriere.

Consilierul local al municipiului Alba Iulia, Nicolae Bumbu, a militat pentru amânarea evacuării blocului G2 din Alba Iulia, până la primăvară.

Majoritatea locatarilor au spus că nu vor să locuiască în așezăminte socială, explicând că nu li se pare corect ca după ce au făcut anumite investiții să-și părăsească locuințele.

De asemenea, ei sunt sceptici privind găsirea unei situații favorabile pentru ei, având în vedere că mai sunt trei zile.

”Ne cheamă la asistență. Noi săptămâna ce vine ieșim afară, așteptăm o lună două până ne aprobă, în timpul ăsta unde stau? Mă duce Hava la el acasă? Trebuie să se găsească o soluție. Este atâta amar de loc în țigănime”, a spus o femeie.

Totodată, consilierul local Nicolae Bumbu a criticat prefectura că nu s-a implicat și că nu reprezintă interesele romilor.

”Cei care reprezintă romii habar nu au de problemele acestei comunități. Această comunitate trebuie inclusă în programele sociale”, a spus Bumbu.

De asemenea, oamenii din blocul G2 au invocat lipsa politicilor publice pentru ei, iar alții au cerut ajutor chiar de la Parlament, Guvern sau președintele Iohannis.

Săptămâna viitoare vor fi evacuați, iar la ora aceasta, cele mai viabile adăposturi, sunt centrele sociale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

Mihai Viteazu' 6 octombrie 2017 at 13:12

Nu stiu cum pot sa il numesc pe Bumbu asta. Familie cu bani, cu scoala, influenta si “nume” in Alba da degeaba… tiganu tot tigan

m 6 octombrie 2017 at 16:54

dar voi ce ati facut mai bumbule? nu voi ati facut programe de incluziune sociala a tiganilor pe care ati luat gramada de bani? acum se vad rezultatele, doar in buzunarele voastre și esecul in viata tiganilor.

dolfi 7 octombrie 2017 at 10:12

Cafele vad ca-si permit, si tigari… Io-te unele-s chiar cucoane: freza vopsita, lanturi si cercei de aur… E greu sa stai pe banii altora!

Cate pretentii au parazitii astia! Eu ma spetesc muncind 12 ore pe zi ca sa pot sa-mi platesc apartamentul, masina si sa mai si traiesc si ei stau si toarna plozi pe banii din taxele si impozitele mele!

La munca putorilor!

Parintii nostri au pensii de mizerie si sanatatea praf, in timp ce putorile stau cu milioanele pe banii publici, de la cei care locuiesc in „Turturica” pana la Pensionarii Speciali

Ma simt discriminat in propria mea tara de catre alti discriminati… pozitiv!

Mitica 7 octombrie 2017 at 15:42

Sa-i ieie Bumb acasă!

Comentariile sunt oprite