VIDEO| Iohannis: După 15 mai, nu vom prelungi restricţiile de deplasare, dar până atunci staţi acasă!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, când se vor relaxa o parte din restricțiile impuse de autorități pentru stoparea propagării pandemiei de coronavirus, începând cu restricțiile privind deplasările individuale. Acesta a apărut cu o mască de protecție la începutul declarației de presă susținute la Palatul Cotroceni.

„Aşa vom arăta după 14 mai (n.r. – cu mască) în spaţii publice închise şi când vom folosi transportul public în comun. Am decis azi ca după data de 14 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise ţi când folosim transportul public în comun.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Nu e o măsură limitată în timp. Poate vom putea să scăpam de mască anul viitor. A doua măsură: după data de 15 mai vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm fără să spunem unde mergem şi de ce mergem.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare: pentru manifestări publice, pentru adunări de tot felul. Până în 14 mai, toate restricţiile rămân în vigoare. Staţi casă! După acea dată, vom putea să ne mişcăm mai liber, însă viaţa nu va putea reveni la normalitate.

Vom avea un plan de relaxare în paşi. Azi voi discuta cu ministrul Educaţiei despre un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală.

În paralel, se lucrează la o analiză despre activitatea economică. Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în mai”, a spus președintele.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei