Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Iohannis: După 15 mai, nu vom prelungi restricţiile de deplasare, dar până atunci staţi acasă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, când se vor relaxa o parte din restricțiile impuse de autorități pentru stoparea propagării pandemiei de coronavirus, începând cu restricțiile privind deplasările individuale. Acesta a apărut cu o mască de protecție la începutul declarației de presă susținute la Palatul Cotroceni.

„Aşa vom arăta după 14 mai (n.r. – cu mască) în spaţii publice închise şi când vom folosi transportul public în comun. Am decis azi ca după data de 14 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise ţi când folosim transportul public în comun.

Nu e o măsură limitată în timp. Poate vom putea să scăpam de mască anul viitor. A doua măsură: după data de 15 mai vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm fără să spunem unde mergem şi de ce mergem.

Multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare: pentru manifestări publice, pentru adunări de tot felul. Până în 14 mai, toate restricţiile rămân în vigoare. Staţi casă! După acea dată, vom putea să ne mişcăm mai liber, însă viaţa nu va putea reveni la normalitate.

Vom avea un plan de relaxare în paşi. Azi voi discuta cu ministrul Educaţiei despre un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală.

În paralel, se lucrează la o analiză despre activitatea economică. Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în mai”, a spus președintele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea