Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO| Încă 60 de polițiști, mobilizați în Alba, pentru alegerile parlamentare, pentru cele 439 de secții de votare din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu ora 16:00 au fost suplimentate efectivele de siguranță publică cu aproape 60 de polițiști și au fost intensificate activitățile de patrulare în zona secțiilor de vot, pentru prevenirea oricărui incident legat de procesul electoral.

Până la ora acestei declarații, nu am înregistrat sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral și nici fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În acest moment, în teren sunt peste 300 de forțe de ordine care acționează pentru prevenirea faptelor antisociale. Totodată, 75 de polițiști sunt constituiți în echipe operative care sunt pregătite să intervină, la eventualele sesizări. Misiunea de protecție a celor 439 de secții de votare din județ se desfășoară fără probleme.

Reamintim faptul că, în afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi, și de celelalte persoane prevăzute de reglementările legale, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.

YouTube video

Persoanele care refuză să se conformeze dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi poate primi o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în zona de protecție a secției de votare, respectiv în limita celor 50 de metri este interzisă.

De asemenea, utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrare sau preluare de imagini este interzisă.

Accesul alegătorilor în sediul secţiei de votare se face eşalonat, pentru a evita aglomerările. Alegătorii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura şi să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi la ieşire.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea