VIDEO: HAI la ALBA FEST 2016. Trei zile pline de concerte, cu artiști de top, în cea mai mare Cetate din România. Clip de promovare a Zilelor Orașului Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Alba Fest 201501Trei zile pline de concerte, cu artiști de talie internațională precum Inna, Willy William, sau James Arthur, unii dintre cei mai în vogă cântăreți din România, printre care Antonia, Carla’s Dreams și Adda, dar și mari interpreți de folclor, vă așteaptă, în weekend-ul 27-29 mai 2016, la Alba Fest – Zilele Orașului Alba Iulia. Cea mai mare cetate din România se va transforma, pentru trei zile, într-o scenă uriașă, pe care vor urca superlativele absolute ale momentului în lumea muzicală.

În prima zi de Alba Fest, vineri, 27 mai, de la ora 19.30, urcă direct din topuri, pe AF Stage, headlinerii celor mai cunoscute festivaluri din țară: Antonia, Carla’s Dreams, Fely Donose, Adda, Nicoleta Nucă și trupa Maxim.

USR - Alegeri parlamentare 2020

A doua zi, sâmbătă, 28 mai, va fi o zi de festival care atinge şi depăşeşte criteriile de top în privinţa producţiei, de la scena până la ultimul efect pirotehnic. Cei prezenți în Piața Cetății din Alba Iulia vor avea ocazia să-i asculte LIVE, pe Willy William, Inna și James Arthur.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Ultima zi de Alba Fest, duminică, 29 mai, este dedicată folclorului românesc și evenimentelor pentru cei mici. Iubitorii de folclor vor avea ocazia să-și asculte interpreții de muzică populară preferați, iar copiii se vor distra cu Gașca Zurli.

Municipiul Alba Iulia a lansat deja invitația, cu un clip  de promovare – HaiLaAlbaFest!

Aşa cum se ştie, sau ar trebui să se ştie, Alba Fest nu este un eveniment de inerţie, ci singurul festival care a exclus tot ce era în plus, aducând pe scena lui superlativele absolute ale momentului. Surprinzător prin prospeţimea din fiecare an a line-up-ului, convingător prin efervescenta şi spiritul publicului, Alba Fest este emblema evenimentelor din Cealaltă Capitală, transmit organizatorii evenimentului.

Peste 30 000 de participanţi în fiecare an,  peste 40 000 watts de sunet consumaţi, cel puţin 3 zile de muzică bună în forma cea mai pură, şi 100% ocupare la cazare, cam asta înseamnă în cifre şi date festivalul din Cetate, singurul cu cea mai sănătoasă creştere din Transilvania.

Desfăşurat în cea mai mare cetate a României, evenimentul devine de neocolit de mii de tineri care aleg să-şi întâlnească idolii în regim de gratuitate şi să se distreze la preţuri nepiperate. La toate acestea, adăugaţi precizia şi consistenţă cu care acest eveniment este conectat la întreaga ţară prin cele mai importante canale de comunicare.

Alba Fest, este, poate, singurul festival în care ”acces gratuit” înseamnă acces garantat la un show absolut, cu artişti a căror faimă e depăşită doar de numărul de hit-uri.

PROGRAM ALBA FEST 2016

JOI, 26 mai 2016

10:00   CONFERINȚA „DILEMA VECHE ȘI GENERAȚIA TÂNĂRĂ”, PARTICIPĂ SEVER VOINESCU ȘI MIRCEA VASILESCU – Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Sala multimedia

13:00   CONFERINȚA „DILEMA VECHE ȘI GENERAȚIA TÂNĂRĂ”, SEVER VOINESCU ȘI MIRCEA VASILESCU – Universitatea „1 Decembrie 1918”, Sala Senatului

18:00   MEMORIA URBIS, ANUL II – Vernisaj expoziție fotografie – Muzeul Principia

19:00   BACALAUREAT, REGIA CRISTIAN MUNGIU – Proiecție film – Casa de Cultură a Sindicatelor

VINERI, 27 mai 2016

12:00   CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

19:00   SPECTACOL GARDA APULUM – PRIMUL RĂZBOI DACO-ROMAN – Reenactment Antic – Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina

19:30   CONCERTE – Adda, Antonia, Maxim, Carla’s Dream, Feli, Nicoleta Nucă/ Scena Piața Cetății

00:00   AFTER PARTY – Club Stage

SÂMBĂTĂ, 28 mai 2016

09:30   PARADA ABSOLVENŢILOR UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA – Traseu: Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Cetăţii

10:00   CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 2015 A UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA – Scena Piaţa Cetăţii

10:00   CUPA „ZILELE MUNICIPIULUI ALBA IULIA” LA FOTBAL – Turneu de fotbal – Baza sportivă Ampoi II

11:00   URBIS GRATES – Decernare diplome de excelenţă / Muzeul Principia

12:00   CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

16:00   CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MACHETE STATICE – Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor

17:00   JOACĂ-TE CU PING ȘI PONG – Animație stradală pentru copii / Pietonala Mihai Viteazul

19:00   CONCERTE – Willy William, Inna, James Arthur, warm-up: Mooving Elements / Scena Piața Cetății

22:15   CLASSIC & FRESH FOR ALBA FEST – Spectacol de artificii

00:00   AFTER PARTY – Club Stage

DUMINICĂ, 29 mai 2016

09:00   CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MACHETE STATICE – Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor

10:00   JOACĂ-TE CU PING ȘI PONG – Animație stradală pentru copii / Piața Cetății

11.00   GAȘCA ZURLI – ANIMALE COLORATE – Spectacol pentru copii / Scena Piața Cetății

12:00   CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

18:00   CONCERTE – Ansamblul Profesionist „Mureșul”, Veta Biriș, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu și Ansamblul „Icoane”, Laura Lavric, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu – acompaniază Ansamblul „Jidvei România” / Scena Piața Cetății

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325