Rămâi conectat

Video

VIDEO: Florin Roman a prezentat traseul Autostrăzii Sebeș-Turda, kilometru cu kilometru

Bogdan Presecan

Publicat

în

Motivând că este asaltat de cetățenii din zonele prin care urmează să fie construită Autostrada Sebeș-Turda și că nu mai face față în a sta de vorbă cu aceștia, Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, traseul viitoarei autostrăzi, kilometru cu kilometru.

Acesta a promis ca în următoarele ore să ne transmită imagini scanate cu harta traseului modificat al autostrăzii, pe care le vom atașa deîndată ce le vom primi, acestui articol.

 

Sebes.Alba1Astfel, Autostrada Sebeș-Turda va pleca din zona Râpa Roșie (Sebeș), va traversa sensul giratoriu care este acum în curs de finalizare, va trece apoi prin spatele localității Lancrăm până la Km 1.

La Km 1, se face traversarea peste drumul național iar la Km 3 se va construi o altă traversare peste Râul Mureș.

La km 4 + 700m va fi o parcare de scurtă durată pe partea dreaptă. După km 5 este traversarea între Oarda de Sus și Oarda de Jos, aliniamentul inițial a fost mutat cu 200 m pentru a se evita demolarea a 8 case, astfel încât doar o casă va mai fi demolată.

La Km 7 are loc traversarea  podului peste Râul Mureș.

La Km 8, în zona “lacului fără fund” (zona fabricii Porțelanul) are loc coborârea și intrarea în Alba Iulia. Autostrada va continua în paralel cu șoseaua de centură a municipiului și urmează să treacă, în zona Supremia, Râul Mureș, unde a fost stabilit un nod rutier de perspectivă, inelul care închide circulația în Alba Iulia. Acest drum trece peste vii, și între Micești și Șard se intersectează cu DN 74. Inelul va trece prin spatele străzii Lalelelor, unde este Agenția de Protecția Mediului, iar lângă Dealul Furcilor, se intrp din nou în autostradă. Coborârea este prevăzută pe un drum deja construit de Consiliul Județean Alba, acel drum paralel cu drumul care vine prin zona Drâmbar.

La ieșirea din Alba Iulia, la Km 16 – sensul giratoriu, autostrada este prevăzută să treacă pe partea stângă în direcția Turda. Va intersecta apoi drumul național în zona Oiejdea (Transavia), unde la km 21 va trece pe partea dreaptă a DN.

La Teiuș, între Km 25 și 26 are loc coborârea și urcarea autostrăzii, în zona Gării la intersecția cu DN 16 B.

La Aiud, proiectul modificat, arată că traversarea Mureșului se va face o dată pe la Rădești și încă o dată în zona localității Sâncrai.

Se ocolește apoi municipiul Aiud și autostrada își continuă traseul pe partea dreaptă în paralel cu Drumul Național 1.

La Miraslău trece din nou pe partea stângă, iar în zona satului Dumbrava va fi amenajată o parcare pe autostradă.

La km 70+200m va avea loc înțeparea în Autostrada Câmpia Turzii – Turda.

Roman a precizat că în această săptămână la Consiliul Județean Alba va fi finalizat procesul de colectare a datelor de la primăriile pe teritoriul cărora va fi construită autostrada (Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Rădești, Teiuș, Ciugud, Sîntimbru, Galda de Jos, Mirăslău și Unirea), iar tot în următoareale zile va fi eliberat și certificatul de urbanism pentru acest proiect, 15 iunie fiind data stabilită pentru finalizarea de urgență a noului studiu de fezabilitate.

Miza este uriașă, întrucât dacă lucrurile nu se mișcă conform planului, adică în august organizarea licitației de atribuire a lucrărilor de execuție a autostrăzii, în primăvară începerea lucrărilor și până în mai 2016 finalizarea și darea în folosință a investiției, România riscă să piardă finanțarea din partea Uniunii Europene.

Costul construirii Autostrăzii Sebeș-Turda va depăși 1 miliard de euro, 85% din acești bani fiind de la UE.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Video

Video

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea