// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO: Filmare spectaculoasă cu un râs care atacă căprioare, surprinsă de camerele de supraveghere, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni

Imagini spectaculoase au fost filmate într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Momentul în care un râs atacă două căprioare a fost surprins de camerele de supraveghere, din Parcul Național Apuseni.

În videoclipul filmat în cadrul activităţillor de monitorizare a faunei, se pot observa două căprioare, care la un moment dat încep să fugă speriate, iar în urma acestora apare un râs.

Filmuleţul a fost postat pe pagina de Facebook a Parcului Natural Apuseni. În acesta se pot observa două ciute (căprioare), care la un moment dat încep să fugă speriate, iar în urma acestora apare un râs.

Deşi are o statură foarte mică, râsul reuşeşte să le pună pe fugă pe cele două animale sălbatice mult mai mari. Peste câteva momente, prin faţa camerei de luat vederi amplasată în pădure apare şi un exemplar spectaculos de cerb, care le urmează pe cele două ciute.

Reprezentanţii parcului au adăugat şi un comentariu postării: „Ca orice felin sălbatic râsul (lynxul) este setos de sânge şi atacă orice vietate ce-i iese în cale: de la pasărea cât de mică până la cocoşul-de-munte şi de la micile rozatoare până la ciuta de cerb”.

 Râşii au mărimea asemănătoare cu cea a câinelui şi au între 70 şi 150 cm lungime. Toate speciile de lincşi sunt carnivore, prădătoare şi teritoriale. Prada lor tipică constă în diverse animale forestiere şi cele care trăiesc în câmpuri, cum ar fi şoareci, iepuri, ciute şi diverse specii ale păsărilor. Uneori consumă şi animalele domestice, atacând chiar câini când se simte primejduit.
Râşii se mişcă repede şi fără zgomot, ceea ce le permite să atace prada pe neaşteptate. Pot şi sări la o distanţă de 4-6 metri în orice direcţie.

Parcul Natural Apuseni a fost înfiinţat în 2004, şi se întinde pe o suprafaţă de 75.784 ha. După aprecierea specialiştilor pe teritoriul parcului trăiesc 26 lupi, 12 râşi şi 21 urşi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...