Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO| Fanfara Petrești își amână celebrul marș de vestire a Primăverii: Tradiție de 141 de ani, întreruptă de pandemie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De 141 de ani cântecul Fanfarei Petrești, cea mai longevivă fanfară din România, curge lin de-a lungul istoriei până în zilele noastre, încântând și bucurând sute de inimi. Astăzi, în contextul pandemiei, timpul stă în loc, iar Fanfara Petrești își amână celebrul marș de vestire a Primăverii ”Der Mai ist gekommen”.

În cinstea trecutului grandios și din dorința de a vesti venirea primăverii, Fanfara Petrești obișnuia să realizeze anual, în pași glorioși, marșul de 1 Mai. Tradiția străveche se derula ritualic de 141 de ani, fără întrerupere, iar defilarea de 1 Mai începea în zorii zilei, la ora 6:00, instrumentiștii având haine de sărbătoare și șepci împodobite cu flori, simboluri ale primăverii.

Fanfara Petrești s-a tranformat în anul 2010 în Asociația Fanfara Petrești fiind susținută prin sprijinul Primăriei Municipiului Sebeș și Consiliului Local Sebeș și prin devotamentul și entuziasmul celor 25 de membri conduși de Voicu Cioară – Președinte și Ioan Jurju (Chirion) – Administrator. Toți membrii sunt puternic motivați de pasiunea pentru muzică, făcând posibilă continuitatea tradiției și culturii.

YouTube video

Până în prezent, Fanfara Petrești a fost prezentă la zeci de activități culturale, marșuri oficiale precum și evenimente speciale, generând de fiecare dată o atmosferă perfectă, în ton cu emoțiile momentului.

Momentan, situația actuală nu permite defilarea pe străzi și nici susținerea concertelor în aer liber,de aceea Fanfara Petrești oferă în dar un video de poveste, simbol al venirii primăverii.

”Așteptăm cu drag să ne reluăm activitatea și simțim lipsa repetițiilor și a momentelor noastre muzicale. Vă dorim multă sănătate și sperăm ca acest material video să vă bucure inimile!” – Ioan Jurju (Chirion), administrator Fanfara Petrești.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea