VIDEO: Epoca plagiatului. 20 de miniștri și-au depus cererile de retragere a demisei IDENTICE, cu aceeași greșeală gramaticală. Purtătorul de cuvând al Guvernului: Cererile sunt lipsite de obiect

Paul Voicu - Primar 2020

Un număr de douăzeci de miniştri din cei 27 de membri ai Guvernului au depus, joi, 22 iunie, cereri de retragere a demisiei identice, a anunţat Alina Petrescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Aceasta a afirmat că cererile sunt lipsite de obiect.

În cererile respective, toți au făcut aceeași greșeală gramaticală: Au scris „membru a guvernului” în loc de „membru al guvernului”, inclusiv ministrul Educației.

ELIT

Pana in acest moment au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiilor, insa sunt lipsite de obiect, a declarat Alina Petrescu, purtator de cuvant al Guvernului.  Potrivit acesteia, Legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor prevede la articolul 6 ca „Demisia din functia de membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris primului-ministru si devine irevocabila din momentul in care s-a lua act de depunerea ei, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii„.

In toate cele 20 de cereri este trecut si numarul de inregistrare a demisiei de la cabinetul prim-ministrului. Practic, s-a luat act de depunerea demisiilor, acestea devenind irevocabile, conform art.6 din Legea 90/2001.

Mihail David - 2020

Cererile ministrilor sunt tip, toate invocand faptul ca demisia a fost deliberata, fiind o forma de protest.  Cererile ministrilor se incheie cu: „Demisia subsemnatei/subsemnatului a fost o demisie deliberata, fiind o forma de protest si in acest sens consider ca vacantarea functiei de membru al Guvernului intervine doar de la acest moment, prin publicarea Motiunii de Cenzura in Monitorul Oficial in conditiile art. 113 coroborat cu prevederile alin. (2) ale art. 110 din Constitutie”.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Potrivit Alinei Petrescu, printre cei 20 de ministri care vor sa isi retraga demisiile sunt: Teodor Melescanu, ministrul de externe, Sevil Shhaideh, vicepremier si ministrul dezvoltarii, Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri, Gabriel Les, ministrul apararii, Mircea Dobre, ministrul turismului, Ana Birchall, ministrul pentru afaceri europene, Petre Daea, ministrul agriculturii, Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, Florian Bodog, ministrul sanatatii, Mihai Tudose, ministrul economiei, Adriana Petcu, ministrul apelor, Toma Petcu, ministrul energiei, Pavel Nastase, ministrul educatiei, Alexandru Cuc, ministrul transporturilor, Tudorel Toader, ministrul justitiei, Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Gratiela Gavrilescu, vicepremier si ministrul mediului, Viorel Stefan, ministrul finantelor, Marius Dunca, ministrul tineretului si Andreea Pastarnac, ministrul romanilor de pretutindeni.

sursa: comisarul.ro, hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...