Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO. Dumitru Fulea, ales vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, va avea un salariu mai mic decât la AFIR

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liberalul Dumitru Fulea (53 de ani) a fost ales, joi, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Alba, cu 19 voturi pentru și 12 împotrivă, această funcție rămânând vacanta după ce vechiul vicepreședinte, Florin Roman, a obținut un mandat de deputat. Acesta va avea un salariu mai mic decât la AFIR, unde a fost consilier. 

Dumitru Fulea, vicepresedinte CJ Alba001

Social-democrații l-au propus pentru această funcție pe consilierul județean Daniel Zdrânc, care a obținut 12 voturi pentru, egal cu numărul consilierilor județeni PSD (șapte), ALDE (trei) și PMP (doi), prezenți la ședința ordinară.
 
Deși votul a fost secret,  Daniel Zdrânc a mulțumit, la final, colegilor din PSD, ALDE și PMP pentru încrederea acordată. Totodată, el a primit 19 voturi împotrivă.
 
După ce a fost ales, Dumitru Fulea, care se află în PNL de 25 de ani, a mulțumit pentru încredere consilierilor liberali și președintelui Ion Dumitrel, precizând că în Consiliul Județean vrea să se facă administrație și nu politică.
 
”Îmi revine onoarea și responsabilitatea să ocup eu această funcție în următoarea perioadă (…) Pot să le promit celor care nu mi-au acordat încrederea și votul că prin activitatea pe care o voi desfășura îmi doresc să le câștig încrederea”, a spus Dumitru Fulea.
 
Dumitru Fulea a fost, în ultimii trei ani și jumătate, consilier la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), iar odată cu alegerea sa în funcția de vicepreședinte contractul i se va suspenda, urmând să aibă un venit mai mic cu cel puțin 1.000 de lei.
 
Dumitru Fulea a spus, fiind chestionat de jurnaliști pe acest subiect după ședința CJ, că la AFIR avea un salariu de 5.100 de lei, plus prime lunare în funcție de absorbția fondurilor europene, iar salariul de vicepreședinte al CJ Alba este de circa 4.200 de lei.
 
”M-am gândit foarte mult la lucrul acesta, nu mi-a fost ușor, cred că niciunuia nu îi e chiar ușor când i se reduce venitul în casă. Au trecut 25 de ani de când fac politică și poate că era un tren în care trebuia să urc”, a adăugat Fulea.
 
Acesta este absolvent al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară și a mai fost inspector la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba, Direcția Agricolă Județeană Alba și șef de cancelarie la Instituția Prefectului Alba.
 

Dumitru Fulea a fost ales după ce vechiul vicepreședinte, Florin Roman, a obținut un mandat de deputat în urma alegerilor din 11 decembrie 2016. 

Întreaga ședință a CJ Alba, în filmarea de mai jos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea