Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO: Drum din Alba blocat de căderile de piatră si pământ între 2 localități

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumul Județean 106 E, care leagă localitățile Dobra din județul Alba si Jina din județul Sibiu, a fost blocat astăzi timp de câteva ore, după ce pe carosabil s-au prăvălit circa 1000 metri cubi de piatră si pământ de pe un versant.

În urma intervenției rapide a utilajelor Primăriei Șugag,  drumul a fost deblocat  în jurul orelor 12.45, pe un singur sens de mers, lucrările fiind continuate pentru degajarea completă a carosabilului.

Interesant este faptul că acest drum, ce reprezintă o alternativă de acces între Valea Sebeşului şi Mărginimea Sibiului, este blocat în condiții similare, pentru a treia oară în ultima lună.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, aflat la fața locului pentru a se asigura că acțiunile de degajare a drumului se desfășoară în condiții optime, a declarat că, din nefericire, ceea ce s-a întâmplat astăzi riscă să se repete de fiecare dată când vor cădea ploi abundente în zonă, întrucât soluția implementată de proiectant, cu ocazia recentei reabilitări a drumului, respectiv amenajarea unui taluz cu piatră și pământul de circa 12 metri, s-a dovedit a nu fi foarte eficientă.

Vicele CJ Alba i-a însărcinat pe câțiva din membrii Serviciului Salvamont să securizeze porțiunea de drum prin prăvălirea controlată a bolovanilor rămași suspendați pe versant și să semnalizeze zona cu marcaje corespunzătoare “Atenție! Drum ingust”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea