VIDEO DRONĂ: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, un Aktor deloc… grăbit!

VIDEO DRONĂ – lotul 2 filmat complet: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, un Aktor deloc… grăbit. Se lucrează de la o cisternă de motorină… la alta!

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda lotul 2, grecii de la Aktor vor înregistra în acest an un progres mai bun decât în anul precedent, undeva la 15 puncte, dar în ciuda faptului că au suficienți prestatori, lucrările înaintează foarte greu.

ELIT

Cea mai mare problemă a lotului o reprezintă subfinanțarea cronică astfel încât multe utilaje lucrează de la o cisternă de motorină…la alta.

Astăzi, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda lucrau doar doi prestatori, e vorba de cunoscutele firme Marcu Company și Retter, celelalte utilaje stăteau din cauza lipsei de combustibil.

De la km 17,2, de unde se termină lotul 1, până în spatele fabricii de la Oiejdea, nu mișca nici un utilaj. Aici, se lucra la terasament, iar camioanele de la Marcu aduceau balast pentru umplutură.

Firma Retter lucra în două puncte la o supratraversare de la km 24,2, unde se suprabetona și la km 25 unde se montau predale.

Un fapt pozitiv este că s-au înălțat pilonii în nodul rutier Teiuș la supratraversarea căii ferate, iar în partea de jos a orașului Teiuș unde zona era foarte mlăștinoasă, au dispărut celebrele bălți,  înăltându-se terasamentul.

La km 34, la viitorul pod peste râul Mureș de la Rădești, după ce au fost ridicate grinzile de beton au fost montate predale urmând la ca începutul lunii viitoare firma Retter să ridice tablierul metalic.

La celălalt pod peste râul Mureș de la Sâcrai, potrivit informațiilor noastre, a fost deja comandat tablierul metalic, iar până la limita cu lotul 3 terasamentul a fost înălțat la nivel, camioanele firmei Marcu făcându-și simțită prezența.

Pe ansamblu, putem spune că pe lotul 2 al autoztrăzii Sebeș-Turda, în acest an se va înregistra un progres mai bun decât anul trecut, dar din cauza subfinațării cronice, antreprenorul general se dovedește a nu fi un „Aktor” nu prea grăbit.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...