Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO dronă| Pe Autostrada A1, Lugoj-Deva, odiseea liliecilor pe ultima sută de metri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pe Autostrada A1, Lugoj-Deva, odiseea liliecilor pe ultima sută de metri

Lucrările din celebrul ”Deal al Liliecilor” de pe autostrada A1 Lugoj-Deva se apropie de final. Astăzi, chiar dacă nu mai era agitația obișnuită, firma românească UMB Spedition, constructorul lotului 4 efectua lucrări atât în Deal, cât și pe DN 76. Mai multe utilaje asfaltau pe DN 76, Deva-Brad, chiar lângă viaductul de la Șoimuș. Probabil reparau drumul național care a fost deteriorat puțin din cauza utilajelor grele folosite de constructor.

În ”Dealul Liliecilor”, în momentul filmării, cele mai importante lucrări erau la rigolele dinspre Bejan, unde erau mai mulți muncitori și utilaje. După ce săptămâna trecută se turnase ultimul strat de asfalt, cel de uzură, pe toată lungimea de circa 930 de m, astăzi erau montați toți parapeții din partea exterioară a dealului.

„Dealul liliecilor” de la Șoimuș le-a dat dureri de cap constructorilor, din cauza numeroaselor alunecări de teren care au avut loc în zonă. De altfel, multă lume se așteaptă ca versantul să dea bătăi de cap în continuare autorităților, motiv pentru care dealul ar trebui să beneficieze de o întreținere atentă și constantă a sistemului de scurgeri a apelor pluviale și a plaselor de protecție, așa cum foarte mulți membrii ai Asociației Pro Infrastructura susțin pe forumul peundemerg.ro.

YouTube video

Cei 43,28 km, cât însumează loturile 3 și 4 fac parte din Autostrada A1, iar lucrările au început încă din 2013. Astfel, cu cele două loturi gata, românii vor putea circula de la Sibiu la Nădlac numai pe autostradă, cu o mică întrerupere de 12,5 kilometri între Holdea și Margina, acolo unde va fi nevoie de mai multe tuneluri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea