VIDEO DRONĂ: Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, „la ora” mutării rețelelor de înaltă tensiune de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat complet, „la ora” mutării rețelelor de înaltă tensiune de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord

Pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, așa cum deja ne-am obișnuit, antreprenorul Pizzarotti nici nu stă, dar nici nu se grăbește, realizând un progres constant de circa 20% pe an.

La viitorul nod rutier de la Sebeș, după ce au fost montate grinzile din tablier metalic pentru rețeaua 5, cea care va face legătura cu sensul giratoriu de lângă firma Kronospan și la breteaua mare care va face legătura cu Autostrada A1, pe sensul de mers Deva-Sebeș-Alba Iulia, nu au mai fost făcute progrese notabile.

ELIT

Așa cum se poate observa din imaginile video, dincolo de râul Sebeș, lansatorul și o mulțime de grinzi, așteaptă, probabil, vremuri mai calde.

Mihail David - 2020

Înainte de Oarda, au început să se contureze locurile pentru spațiile de servicii, fără a fi însă ridicată nicio structură în zonă.

La Oarda nu s-au făcut progrese notabile, iar după ce una dintre familii au obținut în instanță oprirea lucrărilor, este puțin probabil ca până la primăvară să mai vedem o activitate serioasă în această zonă.

La viitorul pod peste râul Mureș, Pizzarotti a reușit „performanța” ca nici acum, după mai bine de doi ani de la începerea lucrării, să nu reușească să pună hidroizolația.

Situația nu e una roz nici pe șantierul viitorului nod rutier Alba Iulia Sud, mai precis pe breteaua care face legătura cu șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, unde fosta „groapă de gunoi fantomă” rămâne în continuare o problemă. Încă niciun utilaj al antreprenorului nu a intrat în această zonă.

La capitolul realizări, trebuie să menționăm totuși că antreprenorul a reușit să toarne al doilea strat de asfalt de la km. 8 (dincolo de nodul Alba Iulia Sud) până la km. 13, acolo unde au fost montați stâlpi de iluminat, parapeți și chiar unele indicatoare rutiere.

La viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, în această perioadă, se lucrează la relocarea stâlpilor de înaltă tensiune, un impediment din cauza cărora erau oprite lucrările la pasajul rutier peste calea ferată.

Având în vedere că lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda este la un progres fizic de circa 80% și ținând cont de modul în care a lucrat antreprenorul pe acest lot, în sensul că a realizat un progres de circa 20% în fiecare an, există șanse reale ca la finalul anului 2020 să se circule pe această porțiune.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...