Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Cum arată drumurile tehnologice și autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1 și ce șanse sunt să fie deschisă circulației în luna decembrie 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum arată drumurile tehnologice și autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1 și ce șanse sunt să fie deschisă circulației în luna decembrie 2019

Astăzi, cu ocazia vizitei ministrului Cuc pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș-Turda, ziarulunirea.ro a filmat cu o cameră de bord drumurile tehnologice și o parte din autostradă pe care s-a deplasat convoiul ministrului, începând de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord și până în viitorul nod rutier Sebeș.

La nodul rutier Sebeș, directorul Pizzarotti, Eusebio Caretta, și-a asumat în prezența ministrușui Cuc și a directorului CNAIR Narcis Neaga, că până la finalul lunii decembrie 2019, lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, va putea fi deschis circulației, de la Alba Iulia Nord și până la Sebeș, chiar dacă nodul rutier Sebeș nu va fi terminat în totalitate. Încărcarea/descărcarea traficului de pe A10, implicit conexiunea cu A1, ar urma să se facă pe bretelele mici conectate la sensurile giratorii deja existente în Lancrăm-Sebeș.

Teoretic, deschiderea circulației până în decembrie 2019 ar fi posibilă având în vedere că nu trebuie terminat tot nodul rutier Sebeș. De altfel, Pizzarotti a mai promis o dată anul trecut, tot în luna iunie, că va deschide circulația în același mod, de la Alba Iulia la Sebeș, până la 1 decembrie 2018, ca un cadou de Centenar.

YouTube video

În realitate, din deplasarea în teren, chiar dacă o deschidere a circulației ar fi posibilă, este puțin probabilă. În primul rând, mobilizarea antreprenorului Pizzarotti este încă insuficientă, chiar dacă la vizita ministrului Cuc erau prezenți mai mulți oameni și utilaje decât de obicei.

În al doilea rând, directorul Pizzarotti, întrebat de ministrul Cuc care sunt problemele de la nodul rutier Alba Iulia Nord, a precizat că încă nu s-au relocat mai mulți stâlpi de înaltă tensiune, lucru care nu permite constructorului să termine viaductul peste calea ferată.

Din discuția avută cu ministrul, italianul nu a precizat un termen la care vor fi mutați stâlpii de înaltă tensiune, iar din informațiile neoficiale pe care le avem, aceștia vor fi mutați abia în lunile iulie-august ale acestui an și practic numai din septembrie vor putea fi reluate lucrările la viaductul de la calea ferată.

O altă problemă o constituie așa numita groapă de gunoi fantomă care blochează breteaua de intrare-ieșire de la nodul rutier Alba Iulia Sud spre șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Din răspunsurile oferite de reprezentantul antreprenorului la întrebările ziariștilor, rezultă că încă nu este clarificată situația gropii de gunoi și nu se vor putea face lucrări în zona respectivă.

Cea mai mare problemă o reprezintă însă mobilizare antreprenorului care este insuficientă pentru deschiderea circulației de la Alba Iulia la Sebeș, fiind necesare progrese fizice lunare cu mult mai mari decât cele obținute până acum de constructor.

Deschiderea circulației pe autostrada Sebeș-Turda, la finalul lui 2019, chiar dacă este dorită de toată lumea și este posibilă să fie realizată, ar putea rămâne doar un vis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea