Rămâi conectat

Sport

VIDEO: Cristian Bălaş, fotbalistul barajelor câştigate | Mijlocaşul albaiulian vrea a treia promovare, cu Şurianu Sebeş

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Combatantele din Alba care doresc să promoveze în Liga a 3-a să-l caute urgent pe Cristian Bălaş, actualul jucător al Şurianului Sebeş, echipă care şi-a adjudecat prima manşă a barajului cu Viitorul Caransebeş, victorie externă cu 2-1.

Asta întrucât fotbalistul lui Doru Oancea are la activ două promovări în eşalonul terţ, cu campioane din judeţ, Europa Alba Iulia în 2012 şi Performanţa Ighiu în 2015, şi este la 90 de minute, returul din „Arini”, de sâmbătă, 24 iunie, ora 17.30, să o realizeze pe a treia! La Caransebeş, împotriva formaţiei conduse de „Chirurgul” Dan Alexa, Bălaş a fost decisiv, izbutind să egaleze rapid, la două minute după ce gugulanii deschiseră scorul prin Şandru (71).

*Invincibil la baraj!

Aşadar, mijocaşul ofensiv al Sebeşului are la activ trei participări la barajele de promovare, fără a cunoaşte gustul eşecului. Mai mult, prestaţiile sale au fost determinante în economia disputelor: cu Europa Alba Iulia a obţinut penalty-ul din care „albanezii” au deschis scorul (2-0 la Oradea, cu Vulturii Vultureni); cu Performanţa Ighiu a obţinut iarăşi o lovitură de pedeapsă în returul de la Pecica şi eliminarea unui adversar (din acea fază trupa lui Himcinschi a deschis scorul, rezultatul fiind 5-0, în tur 1-1); acum, în Caraş-Severin a restabilit egalitatea, un moment cheie în economia disputei.

 

Promovarea cu Şurianu Sebeş ar reprezenta o performanţă uriaşă. Să ajungem în eşalonul terţ ar fi extraordinar pentru un club înfiinţat în 2014, ar fi un sentiment aparte. Promovarea nu este încă jucată, deşi şansele sunt sporite rămânem circumspecţi”, a spus fotbalistul în vârstă de 29 de ani. Ajuns în vară la Şurianu, Bălaş nu a avut o sezon extraordinar, marcând o singură dată în Liga a IV-a. „În tur am jucat foarte puţin, au fost anumite probleme de natură medicală. Încet, încet mi-am revenit şi mă bucur că am reuşit să îmi ajut echipa” a precizat Bălaş, acesta jucând în „Arini” în urmă cu 7 ani, dar pentru CSM Sebeş, în sezonul 2009-2010, ultimul în eşalonul terţ.

*Barajele, printre momentele importante ale carierei

Cele trei dispute din barajele de promovare sunt printre cele mai importante ale carierei, însă pe primul plan rămâne meciul de debut în Liga a 2-a, Petrolul Ploieşti – Unirea Alba Iulia, scor 2-0, în septembrie 2010, golurile „găzarilor” fiind marcate de Budescu (ajuns de curând la FCSB) şi Opriţa. „Se poate spune că sunt «specialistul» barajelor. Comparativ cu 2015, când jucam la Performanţa Ighiu, consider că loturile sunt aproximativ egale valoric. La Ighiu exista însă stabilitate financiară ce contează enorm la acest nivel, aici la Sebeş avem un plus, cu Bănică între buturi şi o bancă de rezerve puternică”, a spus Bălaş.

*Promovarea = rezolvarea problemelor financiare

Echipierii Şurianului aşteaptă cu sufletul la gură promovarea în Liga a 3-a pentru a se rezolva problemele financiare. Plecarea în iarnă a lui Armando Popescu a afectat bugetul echipei, jucătorii au suferit în retur, iar lucrurile nu sunt limpezite, fotbaliştii neprimindu-şi nici primele cuvenite după câştigarea Cupei României şi bifarea eventului judeţean (50 de euro de fotbalist). „Promovăm şi apoi vedem ce se va întâmpla şi din punct de vedere financiar, aşa ar fi normal. Noi jucătorii o să apelăm la toate soluţiile avute la îndemână. Sperăm ca autorităţile locale să se sensibilizeze şi să nu neglijeze performanţa Şurianului”, a conchis purtătorul tricoului cu 9 din distribuţia Şurianului Sebeş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea