Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| „Creștina trebuie să fie o femeie supusă”: Cum sfătuiește ÎPS Teodosie o credincioasă „silită” de soț să încalce Postul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Creștina trebuie să fie o femeie supusă”: Cum sfătuiește ÎPS Teodosie o credincioasă „silită” de soț să încalce Postul

Deși apare foarte obosit și ațipește la emisiunile radio în direct, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, oferă răspunsuri la obiect, inclusiv despre chestiuni delicate.

La emisiunea săptămânală de la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie are un dialog duhovnicesc cu ascultătorii. Aceștia-i trimit întrebări pe mailul redacției, iar realizatorul Eugen Tănăsescu, preot și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, i le adresează ierarhului, care răspunde pe loc.

O astfel de întrebare, foarte delicată, a venit pentru Teodosie chiar la începutul emisiunii, când o credincioasă s-a plâns de zelul consortului, care nu ține cont de postire în a-i cere soției să-și îndeplinească îndatoririle conjugale. Femeia se temea astfel că este forțată să cadă în păcat în timpul postului destinat rugăciunii și curățeniei trupești.

„Bărbatul este foarte pasional, nu prea ține cont de post, de sărbători… Apoi trece la amenințări și acuze… El se supără destul de repede, ea se simte vinovată. Ea se întreabă: “, a fost cazul expus de părintele Tănăsescu, spre rezolvare înțeleaptă, arhiepiscopului Tomisului.

YouTube video

Om de lume, ierarhul Tomisului a oferit un răspuns împăciuitor, îndemnând creștina să fie totuși o soție supusă.

„Este bine să ții rânduiala, dar pentru armonie și unitatea familiei, este bine să găsești o modalitate a împlini… Noi ne întâlnim, duhovnicii, cu astfel de situații… Nu trebuie duse la extrem, dar cu blândețe, poate pe parcurs, va înțelege să fie socotite ca nu toate zilele sunt la fel și să avem discernământ. Să distingem timpul… (postirii – n.a.) de orice altă patimă“, a dat sfat ÎPS Teodosie.

„Femeia știe că în Biblie se spune că ea nu mai e stăpână pe trupul său și invers – dar cum e asta?“, a insistat preotul Eugen Tănăsescu. „Se referă la iubire, nu la posesie. Ei își aparțin unul altuia, dar nu la extrem“, a separat lucrurile arhiepiscopul Teodosie.

El a reușit să ducă la bun sfârșit toată emisiunea, deși era într-o stare evidentă de oboseală și nu s-a putut abține să mai moțăie pe durata transmisiunii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea