Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO| Comunicat de presă Alin Stanciu, PSD Alba: În Alba Iulia se pot asfalta circa 50 de kilometri de drumuri, doar din resurse proprii, în următorii patru ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

În Alba Iulia se pot asfalta circa 50 de kilometri de drumuri în următorii patru ani, doar din fonduri proprii, dacă banii municipalității sunt cheltuiți responsabil, în concordanță cu nevoile cetățenilor. Prosperitatea unui oraș constă și în drumurile și podurile pe care le are, în trotuare de dimensiuni corespunzătoare, rigole de scurgere a apelor sau piste pentru bicicliști.

Municipiul are nevoie de mari investiții în infrastructura rutieră, în contextul în care peste 100 de kilometri de drum din intravilan a rămas neasfaltat. Un primar gospodar nu are nimic de negociat în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea drumurilor publice, care trebuie puse, obligatoriu, pe primul plan. Până nu sunt toate străzile puse la punct, un primar nu ar trebui să permită cheltuirea banului public pentru proiecte subiective, achiziții mai puțin importante, excursii peste ocean sau festivaluri fără mare rezonanță.

YouTube video

Cinci la sută din bugetul general pe un an al municipiului Alba Iulia înseamnă 2,5 milioane de euro. Alocând această sumă, timp de patru ani, am putea asfalta circa 50 de kilometri de drumuri.

Alte surse de finanțare pentru lucrări de infrastructură sunt fondurile guvernamentale. Partidul Social Democrat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, a fost singurul care a alocat bani, cât timp a fost la guvernare, pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Au fost alocați bani pentru mai multe străzi, între care, strada Brândușei, strada Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței și alte artere din cartierul Oarda. Fondurile europene sunt, de asemenea, alte surse importante de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, la care trebuie să apeleze orice primar.

Legat de infrastructura rutieră, un alt aspect deosebit de important și care poate fi rezolvat într-un timp relativ scurt și cu fonduri reduse este uniformizarea bordurilor și trotuarelor cu asfaltul, în toate zonele în care sunt treceri de pietoni.

Nu promit albaiulienilor „marea cu sarea”, ci doar proiecte utile, respect și corectitudine.

Alin Stanciu,

Candidatul PSD la Primăria municipiului Alba Iulia

Pentru un oraș prosper!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea