Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Comisarul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu va rămâne în arest 29 de zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comisarul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, învinuit de procurorii DIICOT Alba de comiterea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii ar putea să rămână în arest pentru următoarele 29 de zile, potrivit hotărârii pronunțate de magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Decizia, luată după aproape trei ore de deliberări, nu este definitivă și a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În timp ce președinta completului de judecată, judecătoarea Dana Ghițoaica, dădea citire sentinței, în sala de judecată s-a auzit strigându-se de mai multe ori: „RUȘINE!”.

Traian Berbeceanu nu a mai fost adus să participe la pronunțarea instanței. După aflarea veștii, cei câțiva zeci de colegi și familia polițistului, care au așteptat toată ziua pe holurile Curții de Apel Alba Iulia sentința judecătorului, au fost răvășiți, unii nemaiputând să-și stăpânească lacrimile .

Astăzi, 24.10.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la inculpaţii Biriescu Titus Gabriel, Biriescu Ramona Anişoara şi Berbeceanu Traian. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, a fost atacată cu recurs iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a precizat reprezentantul instanței, Cosmin Muntean.

La ieșirea din sala de judecată și după ce a aflat sentința, inculpatul Titus Gabriel Biriescu, a făcut câteva declarații șocante presei: „Am fost presați de procurorii de aici să dăm declarații împotriva lui Berbeceanu, dacă vrem să ieșim, să scăpăm de dosar”.

Berbeceanu a fost adus la instanță joi, în jurul orei 14.30, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce a fost audiat peste noapte la DIICOT Alba, alături de alți doi învinuiți din Hunedoara – soții Biriescu Titus și Ramona, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat care făcea operațiuni ilegale cu carburanți.

Soții Biriescu sunt considerați liderii grupării infracționale și sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia, în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispoziţia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidenţelor, documentele şi bunurilor de patrimoniu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea