Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO | Când va circula primul autobuz electric la Alba Iulia: Ce probleme invoca primăria pentru întârziere

FURDUI Alexandru

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Când va circula primul autobuz electric la Alba Iulia: Ce probleme invoca primăria pentru întârziere

Primul autobuz electric a intrat în posesia municipalității din Alba Iulia în cursul lunii decembrie a anului trecut.

Acesta a fost deja colantat, înmatriculat și trebuia să transporte călătorii, în cele mai bune și moderne condiții din luna ianuarie a acestui an, însă ieșirea sa pe șosea se lasă așteptată.

Primăria invocă faptul că punerea în circulație este condiționată de montarea stațiilor de încărcare, în special cele din curtea operatorului, STP cerând o chirie lunară foarte mare, de 25 de euro pe metrul pătrat, chirie cu care municipalitatea nu este de acord.

YouTube video

„Punerea în circulație a primului autobuz electric, primul dintre cele 13, livrat încă din luna decembrie a anului trecut este condiționată de montarea stațiilor de încărcare, cele trei rapide de la gară, cea rapidă din curtea operatorului și cele 13 stații lente din curtea operatorului.

Pentru a putea fi montate acele stații de încărcare, operatorul trebuie să semneze un contract de superficie, astfel încât să putem scoate autorizația de construire. Deocamdată operatorul a cerut o chirie de 25 de euro pe metru pătrat, pe lună, pe acel contract, ceea ce nu a fost votat în Consiliul Local, votându-se cu titlu gratuit.

Așteptăm semnarea contractului de superficie de către operator pentru a putea scoate la licitație proiectarea plus execuția stațiilor de încărcare, lente și rapide, pentru a ne putea fi livrate și celelalte 12 autobuze electrice”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Flaviu Buta, purtătorul de cuvând al primăriei Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea