Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| „BĂTAIE de joc”: Un pluton de jandarmi a defilat în glumă la Cluj, în timpul paradei de Ziua Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

„BĂTAIE de joc”: Un pluton de jandarmi a defilat în glumă la Cluj, în timpul paradei de Ziua Națională

Jandarmeria Română (IGJR) își cere scuze public după ce defilarea de la Cluj-Napoca a fost un adevărat fiasco, jandarmii care au participat la defilare fiind nesincronizați.

Jandarmeria Română a transmis, miercuri, că își cere public scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în municipiului Cluj-Napoca.

„Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat”, anunță Jandarmeria.

Elit - Gustul Desăvârșit

În plan intern, Jandarmeria Română va face verificări asupra modului de selecție și de antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton de defilare.

Imaginile postate pe rețele sociale arată că plutonul de defilare al Jandarmeriei este total nesincronizat.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

COD PORTOCALIU de vreme rea, în județul Alba: Ce zone sunt vizate

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

COD PORTOCALIU de vreme rea, în județul Alba: Ce zone sunt vizate

Meteorologii ANM au actualizat, sâmbătă 4 februarie, avertizările de vreme rea şi anunţă cod galben şi portocaliu de precipitaţii şi vânt puternic, până duminică.

” La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm.

Elit - Gustul Desăvârșit

Notă: În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.” au anunțat reprezentanții ANM.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Un bărbat care a apelat la serviciile unei prostituate din Alba Iulia i-a furat femeii 380 de lei și a scăpat de pedeapsă

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Un bărbat care a apelat la serviciile unei prostituate din Alba Iulia i-a furat femeii 380 de lei și a scăpat de pedeapsă

Judecătoria Alba Iulia a dispus renunțarea la urmărirea penală, în cazul unui bărbat care a apelat la serviciile unei prostituate de pe Șoseaua de Centură a Municipiului Alba Iulia și i-a furat 380 de lei din buzunarul femeii.

La data de 30.05.2022, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin apel telefonic la SNUAU 112, efectuat de către persoana vătămată, cu privire la aceea că, în data de 22 februarie 2022, în jurul orei 13:40, în timp ce se afla pe DN E81, Șoseaua de Centură a Municipiului Alba Iulia practicând prostituția, a întreținut raporturi sexuale cu o persoană necunoscută de sex masculin, iar la final acesta i-a sustras suma de 380 lei din buzunarul gecii pe care o purta, părăsind apoi locul faptei și deplasându-se înspre alt oraș.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Sub aspectul temeiniciei, în raport cu starea de fapt descrisă în ordonanţă şi cu actele şi lucrările dosarului, judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei sesizate, faţă de conținutul faptei și împrejurările, modul și mijloacele concrete de săvârșire a faptei, nu relevă un grad ridicat de pericol social, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul curs de la data săvârșirii, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse pentru săvârșirea acesteia îi conferă faptei un grad de pericol social redus”, arată motivarea instanței.

„În baza art. 318 alin. 14 şi 15 teza I C.proc.pen. admite cererea de confirmare a soluţiei de renunţare la urmărirea penală, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi, în consecinţă:

Constată legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, prin ordonanţa din data de 15.11.2022, cu privire la săvârşirea, de către autori necunoscuți, a infracțiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 Cod pen. şi confirmă această soluţie”, conform hotărârii Judecătoriei Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PNL Alba Iulia transmite PUBLIC solicitările de modificare a Bugetului Municipiului Solicităm Primăriei să nu pună în pericol dezvoltarea orașului!

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

PNL Alba Iulia transmite PUBLIC solicitările de modificare a Bugetului Municipiului. Solicităm Primăriei să nu pună în pericol dezvoltarea orașului!

Votul PNL împotriva variantei de buget propusă de primarul Gabriel Pleșa a fost unul just, făcut în baza unor argumente solide. Prin acest fapt, consilierii locali au atras atenția că depășirea onestității și clarității în privința modului în care este alcătuit bugetul general pot naște probleme pe tot parcursul anului, efectele fiind resimțite în blocaje financiare și imposibilitatea de a susține proiecte de investiții.

Există numeroase obiecții, pe care le-am semnalat în mod public, înaintea supunerii la vot. Cu riscul de a deveni nepopulari și de a părea că nu ne preocupă salariile angajaților din primărie, ori alte pretinse efecte ale neaprobării bugetului, am considerat că este esențial să arătăm care sunt adevăratele neajunsuri cu care se vor confrunta, mai târziu, absolut toți albaiulienii. Nu putem să ne mințim singuri că totul este frumos, că vom face investiții uriașe, după care să găsim scuze de ce nu am făcut. Bugetul nu este un instrument electoral, iar singura modalitate de a dezvolta orașul este să fii cinstit cu tine însuți, în primul rând, să știi ce ai, ce poți aduce și ce poți face cu toate acestea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tentația celor câteva zerouri din sutele de milioane pretins investite în acest an, nu reprezintă o valoare reală, ce urmează să fie atinsă. Nici chiar faptul că un buget poate fi interpretat ca o ciornă de lucru, cu estimări ce pot fi modificate, nu justifică valorile enunțate. Prin urmare, am solicitat primarului Gabriel Pleșa modificări esențiale, iar albaiulienilor le atragem atenția că problemele sunt departe de a fi rezolvate. Sunt situații financiare pentru care nu se garantează, încă, o rezolvare. Prin întârzierile existente la implementarea proiectelor europene, capacitatea financiară a orașului de a se orienta spre noi obiective de investiții va fi diminuată și în anii următori. În afara unor probleme semnalate în luări de poziție anterioare, unele dintre acestea fiind preluate inclusiv de alte partide, atragem atenția asupra următoarele aspecte și transmitem public modificările cerute de PNL în alcătuirea bugetului.

– Valoarea supraestimată, în varianta inițială a bugetului, (313 660 000 lei), ce vizează veniturile și cheltuielile preconizate a fi realizate pe 2023, cu aportul fondurilor europene, va fi diminuată cu peste 20%. Suntem sceptici că și prin acest prag țintele vor fi atinse. Însă, cel puțin, bugetul local va avea o prognoză mai clară și mai susținută în privința cheltuielilor neeligibile.

Este absolut normal să acceptăm că zeci de milioane de lei vor trebui asigurați, anul viitor, din buget propriu și/sau alte surse de finanțare.

– Am solicitat garantarea unei sume tampon de cel puțin 9 500 000 de lei, pentru susținerea facturilor emise de constructori, pentru asigurarea disponibilului între perioadele de înaintare ale solicitărilor de prefinanțare/rambursare. Ca un exemplu, deși unul dintre constructori se află în teren din octombrie 2022, prima cerere de prefinanțare a fost depusă abia la data de 25.01.2023.

– Atragem atenția că primul trimestru din 2023 nu va marca niciun avans pe proiectul Mobilitate 2. Prin urmare, dinamica prețurilor, imposibilitatea de a acoperi peste 10 km de lucrări în interiorul orașului în cele 9 luni rămase, vor pune o presiune mare pe bugetul anului următor. Iar noi suntem obligați să vedem mai departe de ziua de azi.

– Implicit, atragem atenția că operaționalizarea creditului pentru susținerea proiectelor de mobilitate este o prioritate absolută. Inclusiv găsirea unei soluții pentru un credit mai avantajos.

– Atragem atenția că din varianta inițială a bugetului lipsesc aproximativ 19 000 000 de lei, bani pe care primăria trebuie să-i aibă pentru finalizarea la timp a lucrărilor din Cartierul Gheorghe Șincai. Este greu de estimat cum și de unde vor veni acești bani, în condițiile în care aprobarea unui credit durează luni de zile, iar blocarea lucrărilor va duce la penalități de întârziere uriașe. Acest proiect trebuie finalizat, la fel ca toate din vechiul POR, în acest an. Constructorul și-a asumat un grafic și penalități, dar, deocamdată, primăria nu poate explica de unde aduce acești bani!

– Atragem atenția că întârzierile la un alt proiect POR, Grădinița 16, au dus și vor duce cheltuielile neeligibile cu mult peste 2 000 000 lei. În situația în care acest proiect trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an, deocamdată nu este desemnat un constructor.

– Am solicitat garantarea unei sume tampon de 500 000 de lei în implementarea proiectelor pe care guvernul le va finanța prin programul Anghel Saligny, zona Emil Racoviță.

– Am solicitat suma de 200 000 de lei pentru începerea studiilor care stau la baza unor noi parcări supraterane în proximitatea Bulevardului Revoluției, zona Mercur, și în Centru.

– Ne menținem opțiunea de a transfera banii prevăzuți pentru un gazon cu degivrare la stadion, către parcarea ce urmează să fie construită pe amplasamentul blocului G2. 1 milion de lei în plus. De asemenea, așa cum am susținut și în ultima comisie de buget, 700 000 de lei trebuie să meargă pentru acoperirea terenului de sport din cadrul LPS Alba Iulia.

– În egală măsură, din banii pe care primăria îi cheltuie pentru promovare în media, 150 000 de lei, am cerut ca 50 000 de lei să fie utilizați pentru promovarea națională a Cetății Alba Carolina.

Acestea sunt câteva dintre modificările pe care le-am discutat cu primarul Gabriel Pleșa și executivul primăriei. În mod clar, profilul bugetului nu poate include anumite cheltuieli pentru că acestea nu pot avea, în prezent, un angajament bugetar. Dar asta nu înseamnă că nu pot fi anticipate și că nu vor exista, fie că vorbim de facturi mărite sau de procese pierdute în care primăria va plăti penalități. Rămân semnalizate cu roșu faptul că sunt necesare noi surse de finanțare și întârzierile în execuția unor proiecte ce duc la pierderea de bani europeni. Ne dorim ca o atitudine ca aceea de a ne pune în față o propunere de buget, fără a ne consulta în mod serios și aplicat, să nu mai existe. PNL nu va rămâne în inerția unor decizii și nu are datoria unor favoruri politice, iar asta va implica sancționarea drastică a celor care aleg să distorsioneze realitatea. Avem în spate dovezi clare a ceea ce a însemnat o administrație performantă, dar și susținerea câtorva zeci de mii de albaiulieni pe care nimeni nu-i poate ignora.

Consilierii locali ai PNL Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea