VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, filmat COMPLET: După o lălăială de câțiva ani, două firme românești au relansat lucrările

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, filmat COMPLET: După o lălăială de câțiva ani, două firme românești au relansat lucrările

Pe autostrada A 10 Sebeș-Turda, lotul 2, după ce aktorii greci nu au fost prea grăbiți și au lucrat în ritm de melc mai mulți ani, acum se poate vorbi de o surpriză plăcută. Două firme românești, Marcotim, care lucrează la terasamente și Retter, societate care se ocupă de structuri, au relansat lucrările. De altfel, în ultima lună, pe acest lot s-a realizat un progres de circa 3 procente, o adevărată minune, având în vedere situația de până acum.

În zona Sântimbru se lucra astăzi la așternerea de balast stabilizat, iar în zona Oiejdea, zilele trecute s-a lucrat serios la terasamente, iar astăzi, utilaje ale firmei Marcotim lucrau la rampa unei supratraversări.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La viitorul nod rutier Teiuș, putem vorbi de o surpriză, întrucât nodul este deja bine conturat, iar la km 26 au fost ridicate și montate grinzile peste valea Geoagiului.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Una dintre problemele majore ale nodului rutier o reprezintă însă relocarea stâlpilor de înaltă tensiune, lucrare complexă, care este puțin probabil să fie efectuată repede.

În partea de jos a orașului Teiuș, au dispărut de multă vreme celebrele mini lacuri, trasamentul fiind acum înălțat până la nivelul la care va fi viitoarea autostradă.

În zona viitorului pod peste râul Mureș, la Rădești, firma Retter a făcut un adevărat tur de forță, reușind în 3 zile jumătate să ridice toate grinzile metalice la supratraversarea peste râu.

În zona Sâncrai se lucrează la terasamente, Retter reușind zilele trecute să ridice toate grinzile la supratraversarea pe care drumul județean o va avea la autostradă. În această zonă, podul peste râul Mureș, care va fi făcut de firma Retter, este cea mai importantă lucrare de structură.

După o lălăială de ani de zile, firmele românesti Marcotim și Retter au reușit să relanseze lucrările pe lotul 2, iar dacă lucrurile merg bine sunt șanse ca la finalul anului 2021 să putem circula pe acest segment de autostradă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419