VIDEO: Autostrada A1 Lugoj-Deva, loturile 3 și 4, șanse mari de deschidere în luna august a acestui an

Lucrările de pe cele două tronsoane ale A1 Lugoj-Deva sunt într-un stadiu avansat, existând șanse mari ca cei circa 46 km, cât însumează cele 2 loturi, să se deschidă în luna august.

La „dealul liliecilor” de lângă Șoimuș, sâmbătă 6 iulie, lucrările continuă într-un ritm susținut fiind în toi asfaltările, așternerea de balast stabilizat, acestea avansând de la viaductul Bejan spre jumătatea dealului.

În paralel, continuă lucrările de excavare a dealului, la gabioane și se pregătește terasamentul din jurul aceluiași deal în partea dinspre nodul Șoimuș, operațiuni premergătoare înierbării.

De mâine, “chinezii” de la firma românească UMB Spedition vor lua o binemeritată pauză de o săptămână.

Concomitent, pe lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva, în zona nodului rutier Holdea, era asfaltată calea de rulare până aproape de locul unde aceasta se termină brusc într-un deal, iar pe breteaua de intrare/ieșire era așternut balast stabilizat. Cel mai probabil, spre finalul săptămânii viitoare vor fi terminate lucrările de asfaltare și pe această ultimă porțiune din bretea.

Există șanse reale, dacă nu intervin alte probleme neprevăzute, ca cele 2 loturi ale A1 Lugoj-Deva să fie deschise circulației rutiere în luna august a acestui an și să putem circula exclusiv pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, cu excepția unui tronson de 12 km între Holdea și Margina, aflat acum în faza de licitație.

Cristian Radu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...