Ziarul Unirea

VIDEO| Asfaltări în nodul rutier Sebeș, pe breteaua 5, care face legătura cu sensul giratoriu de lângă Kronospan

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, asfaltări în nodul rutier Sebeș, pe breteaua 5, care face legătura cu sensul giratoriu de lângă Kronospan

Marți seara, în nodul rutier Sebeș se turna asfalt pe breteaua 5, care face legătura cu sensul giratoriu de langa Kronospan, iar prin acesta cu DN 1 și autostrada A1.

Lucrările de asfaltare sunt efectuate de către Elis, iar asfaltul este furnizat de Europexpres. Pe lotul 1 al autostrăzii A 10 Sebeș-Turda, se efectuează lucrări de asfaltare pe mai multe porțiuni, între Lancrăm și Oarda și nodul rutier Sebeș, zilnic fiind turnate circa 1700 de tone de asfalt.

ELIT

Tot în nodul rutier Sebeș se ridică și se montează grinzi cu lansatorul pe bretelele 3 și 4 fiind deja puse grinzile pe două deschideri.

Nodul rutier presupune realizarea unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:

Breteaua 1

Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 2

Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 3

Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.

Breteaua 4

Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.

Breteaua 5

Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.

Breteaua 6

Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419