VIDEO: Ai fost vreodata blocat în trafic în spatele unui TIR? Samsung lansează tehnologia „vezi prin camion”

Ai fost vreodata blocat în spatele unui camion și ai simţit că depăşirea este nesigură din cauză că nu puteai să vezi bine ce vine din faţă?

Pentru a depăși această situație potențial periculoasă, ingenioşii specialişti de la Samsung au pus la punct un produs pe care l-au denumit „Truck Safety” şi care permite şoferului să „vadă” practic prin camion.

ELIT

Safety_Main Samsung

Pentru ca acest lucru să fie posibil, camionul este echipat cu cameră video în partea din față, care afișează imagini de pe patru panouri la partea din spate a vehiculului. Conducătorii auto au astfel posibilitatea de a vedea situaţia traficului rutier în faţă şi pot să depășească camionul în siguranță.

„Până în prezent Samsung a fost în măsură să confirme că tehnologia funcționează și că această idee poate salva cu siguranta vietile multor oameni,”, scru reprezentanţii blogului Samsung Tomorrow intr-o postare recenta.

AQCbuZp

Compania Samsung Argentina lucreaza in prezent cu guvernul și ONG-urile care activeaza in domeniul sigurantei rutiere pentru a obține avizele și aprobările necesare implementarii acestui proiect, care va reduce numărul ridicat al accidentelor rutiere care au loc pe drumurile cu două benzi, în special atunci când un conducător auto încearcă să depășească vehiculul mare.

 

Cel mai mare obstacol evaluat de Samsung este legat de cost. În timp ce camera ar putea fi ieftina pentru cele mai multe companii, instalarea patru ecrane pe camion este costisitoare și ar necesita investiții inca considerate mari de companiile de transport.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...