Ziarul Unirea

VIDEO: Acuzații la adresa unui medic din Munții Apuseni. Un primar reclamă taxe abuzive puse în cârca părinților care își trimit copiii la școală

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Prezent la ședința de la Instituția Prefectului Alba, care a avut ca temă modul în care se desfășoară pregătirile pentru începerea noului an școlar, primarul comunei Poiana Vadului, Toader Beniamin, a declarat pentru ziarulunirea.ro, că în comuna pe care o păstorește medicul de familie refuză să elibereze adeverințe gratuite copiilor, cerând sume de bani părinților.

Toader Beniamin a declarat la sfârșitul conferinței de presă că „medicul de familie de la noi nu vrea să facă triajul la copii decât contra cost.

ELIT

Cetățenii comunei noastre sunt majoritari înscriși la medicul de familie, care primește bani după fiecare cetățean din comună, de la Casa de Asigurări și mi se pare corect să facă și pentru copilul meu.

Mi s-a spus că o să se intervină la minister, întrucât aste e legea, dar părerea mea este că legea e făcută tot de români și ar trebui să o schimbăm.”

Tot la finalul ședinței, primarul a declarat că în comună nu există medic școlar, fiind atenționat de cel de familie, să nu se gândească să aducă un alt cadru medical în localitate.

Eu am discutat cu alți medici și mi s-a spus că domnul doctor de la noi a zis că nu au ce căuta în comună la noi. Nu pot să o iau direct o amenințare dar totuși, nu-i ceva legal să te impui și să nu lași să vină altcineva în comună. Dacă cineva vrea să facă gratis sau cu un preț mai mic, ar trebui să se dea voie, dacă e liberă practică să fie liberă practică.” a conchis primarul Toader Beniamin.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Mina 29 august 2019 at 10:23

Domnul primar din pacate n-are idee despre ce vorbeste. Triajul epidemiologic nu se regaseste printre serviciile decontate de catre Casa de Asigurari. Acesta cade in sarcina medicilor scolari care trebuie angajati de catre primarii. In lipsa acestora primariile pot contracta aceste servicii cu medicul de familie din sat. Banii vin de la Ministerul Sanatatii, nici macar din fondurile Consiliilor Locale, dar acestea trebuie sa infiinteze si sa doteze un cabinet medical scolar. Domnul primar, in loc sa faca ceea ce e bine si legal pentru comunitatea sa alege sa arunce cu pietre in medicul de familie care doar respecta legislatia.
Din punct de vedere legal un medic care nu are contract cu scoala/primaria nu are dreptul sa examineze copiii. Poate fi acuzat de catre parinti de molestare de minori. Eu ca parinte n-as permite nimanui sa-mi examineze copilul daca acea persoana nu are o forma de angajare cu scoala.

Comentariile sunt oprite