VIDEO. Acuzații grave la adresa profesorului de sport de la Școala ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia: Mă pipăia, ne întreba de câte ori o facem și dacă ne spălăm la zonele intime

E anchetă la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia. Mai mulţi copii îl acuză pe profesorul de sport că le pipăie pe fete în timpul orelor şi că le pune întrebări obscene. Profesorul nu este la prima abatere. Din 2012 şi până în 2014 a fost sub supraveghere, după ce ar fi lovit mai mulţi copii de clasa a doua. Nu a avut nicio abatere, aşa că s-a întors titular la catedră. De data aceasta, dacă acuzaţiile se vor dovedi întemeiate, riscă să fie dat afară din învăţământ. Vă avertizăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional, scrie Digi24

Totul a ieşit la iveală după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că profesorul de educaţie fizică se comportă ciudat şi le vorbeşte vulgar elevilor.

ELIT

Elevă: „M-am accidentat la picior, iar acesta mi-a pus mâna pe fund. Şi m-am mai accidentat o dată la spate, iar acesta mă pipăia pe picioare şi efectiv îmi strângea picioarele şi făcea ca un fel de semne obscene. Şi nu înţeleg de ce. La fetele din clasă se întâmplă de multe ori să mai pună mâna pe orice parte a corpului pe care nu ar fi ok să pună mâna şi ne pune întrebări intime la care noi nu răspundem.

Dacă ne spălăm la ..zonele intime şi dacă …nu ştiu, de câte ori o facem”.

Mihail David - 2020

Profesorul neagă acuzaţiile

Reporter: Deci nu e adevărat nimic?

Profesorul acuzat: Este ceva, un pic de adevăr este. Cam 10%.

Reporter Care este partea de adevăr?

Profesorul acuzat: Partea de adevăr este că m-am apropiat de o elevă ca şi o felicitare…a fost bolnavă o vreme, pe urmă a venit la oră şi mi-a zis că poate să facă educaţie fizică şi atunci i-am pus mâna pe umăr şi i-am zis: bravo”.

În urmă cu 6 ani, dascălul a fost acuzat că a lovit patru copii de clasa a doua.

Ramona Popa, directorul Şcolii gimnaziale „Vasile Goldiş” diin Alba Iulia: „A mai avut în 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii, zice el corecţie cu mătura, care s-a soldat cu un dosar penal şi cu o condamnare de 4 luni cu suspendare. A avut doi ani de supraveghere în care nu a mai făcut nimic, drept urmare i s-a ridicat pedeapsa şi a avut dreptul de a profesa în continuare.”

Cazul e anchetat de Inspectoratul Şcolar.

Daniel Fonoage, purtător de cuvânt al ISJ Alba: „Urmează să se facă cercetări privind fapta respectivă, iar în urma cercetărilor se vor lua măsurile legale. Iar asta poate duce inclusiv la desfacerea contratului de muncă”.

Subcomisar Luminiţa Prodan, de la IPJ Alba: „La Poliţia municipiului Alba iulia a fost întcmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de corupere sexuală a minorilor”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Gogu 3 martie 2018 at 16:22

O dati de pereți si umflati stirea. La orele de sport, contactul fizic cu elevul este inevitabil. Terbuie să-l sprijini daca de exemplu face o săritură si se duce in cap! Nu?! Referitor la întrebarea daca se spala, probabil ca acesri copii put, nu au o igiena corespunzătoare si la orele de sport transpirația amplifica mirosul. Deci, dacă omul asta isi da interesul si chiar face orelw de sport e pus la zid. Lasa-i sa joace fotbal… ca e mai bine

Jon 4 martie 2018 at 13:50

Ai copii Gogule? Ii trimiți la școală nespălați și „put”? Cred că nu,că dacă aveai nu puneai problema așa…

Nelu 3 martie 2018 at 22:07

Mai avem prezumția cosgitutionala de nevinovatie sau orice plangere= vinovat?

Jon 4 martie 2018 at 13:51

Nelule, tu? Tot așa că și gogu?

Vasile 4 martie 2018 at 17:39

Pentru a se evita asemenea interpretari ar trebui scoasa din programa scolara gimnastica, pentru ca inevitabil la sol si sarituri iei contact cu elevul.
Ps. In invatamantul modern, credem cu tarie ca, elevul si parintele au dreptate intotdeauna.

corectoru' 4 martie 2018 at 18:39

Nu ar fi mai bine să se desfiinţeze şcolile şi fiecare părinte să aibă dreptul de a emite diplome propriilor progenituri?

ells 5 martie 2018 at 14:09

@Vasile
Serios?
Cati nu am trecut prin orele de educatie fizica fara probleme. Toti am fost ajutati de catre profesori, dar cu siguranta nu am fost pipaiti sau molestati cum pare a fi cazul de fata. Exista o diferenta intre un contact inofensiv cu copilul si o molestare fizica, cu siguranta poti sa-ti dai seama de diferenta.

Si vrei sa spui ca nu ti-ai asculta copilul si nu ti-ai pune intrebari daca o situatie de genul se intampla?

Halal exemplu de parinte, cred ca mai degraba ai da vine pe el decat pe molestator.

ardeleanu' 5 martie 2018 at 14:36

L-am avut profesor de sport pe respectivul. Pipairea fetelor in sala de sport si in cabinetul-magazie de echipamente sportive era la ordinea zilei. Colegele ne spuneau ca de fiecare data cand intrau acolo le atingea/pipaia si le vorbea porcos. Am vazut de multe ori cum colegele erau „incurajate” cu o palma peste fund.
Cu baietii se comporta ok, mai ales daca erai bun la baschet. Asta se intampla acum 15 ani.
Copiii aleg sa taca pentru a nu fi subiect de scandal si a nu parea ciudati fata de colegii lor. Si, cine asculta pe vremea aia un copil?
De atunci s-au mai auzit destule despre acest personaj, omul nu este la primele abateri.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...