Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

VIDEO: Academia de Fotbal “Bogdan Andone” din Aiud, inaugurată în iulie! Alternativă profesionistă pentru copiii din zonă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aiudeanul Bogdan Andone, antrenorul care activează în acest moment în Cipru, la Apollon Limassol, își va inaugura în luna iulie Academia de Fotbal “Bogdan Andone” din orașul natal.

Astfel, municipiul Aiud, recunoscut pentru jucătorii plecați în timp la echipe din fotbalul mare, are o alternativă remarcabilă în privința perspectivei, în condițiile în care în ultimii ani talente din localitate preferă să plece la echipe din Cluj-Napoca, gen CFR Cluj, “U” Cluj sau Viitorul Cluj.

În funcție și de programul său la echipa de club, după toate probabilitățile evenimentul va avea loc în perioada 28-30 iulie, urmând să cuprindă și un turneu old boys care va reuni foști jucători internaționali, dar și o competiție dedicată micuților jucători.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Este un lucru pe care-l facem pentru copiii din Aiud și din zonă și țintim două idei: prima, de sportivitate, fair play, în care nu punem accentul pe performanță, în prima parte, pentru cei care încep să deslușească tainele fotbalului, iar a doua, după ce copiii mai cresc, vor fi stagii de pregătire la cluburi din țară și străinătate, pentru a căpătat experiență și a avea repere despre ce înseamnă fotbalul pe baze profesioniste”, a precizat Bogdan Andone (48 de ani).

*Colac de salvare pentru fotbalul aiudean

Inițiativa antrenorului care vrea astfel să ofere municipiului natal o parte din experiența acumulată în fotbal aduce perspective pentru copiii din municipiul Aiud, care în ultimii ani suferă la nivelul “sportului rege”, neexistând formație de seniori nici măcar la Liga 5. Este o asociere între municipalitatea aiudeană și antrenorul Bogdan Andone, pentru un teren de minifotbal sintetic situate pe actualul teren de handbal din Parcul Municipal Aiud și înființarea unei școli de fotbal pentru copii din Aiud.

În linii mari, lucrările sunt în grafic, cu mici retușuri de pus la punct și așteptarea obținerii avizelor necesare pentru funcționare. Deja, în jur de 40 de copii din Aiud, cu vârste între 4 și 12 ani, se pregătesc sub supravegherea lui Radu Andone, frarele mai mic al lui Bogdan.

Vrem să creștem în timp, pe baze sănătoase, să fructificăm potențialul fotbalistic al zonei Aiudului, una foarte bună, cu copii talentați. O să oferim condiții cât mai bune, apropiate de fotbalul de performanță și sunt convins că vom crește jucători care vor ajunge să evolueze pe prima scenă și chiar în echipa națională a României”, a mai spus Bogdan Andone.

Sub egida “Fair Play și sport” care va călăuzi viitoarea “fabrică de fotbaliști” se ascunde și o investiție privată de aproximativ 100.000 de euro

Sursa foto: Apollon Limassol


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea