Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| A intrat pe contrasens și a provocat un accident MORTAL, la Lancrăm: Pedeapsă cu suspendare pentru șoferul din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

A intrat pe contrasens și a provocat un accident mortal la Lancrăm: Pedeapsă cu suspendare pentru șoferul din Alba

Un bărbat de 50 de ani din Alba, șoferul unei maşini care a provocat un accident mortal, rezultat cu decesul nașului acestuia, a fost condamnat într-o primă instanță la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

C. I. D. a fost condamnat pe data de 3 decembrie 2021, de Judecătoria Sebeș, la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani.

În actul de sesizare s-a reținut că, la data de 3 iunie 2020, în jurul orei 12:52, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Golf, pe DN1, în afara localității Lancrăm, iar la km 370+800 metri, a pătruns pe sensul opus de mers intrând astfel în coliziune frontală cu o autoutilitară, rezultând astfel vătămarea corporală urmată de decesul persoanei vătămate B. B., pasager în autoturismul condus de inculpat.

YouTube video

Din declarațiile date de inculpatul C. I. D. reiese că în data de 03.06.2020, în jurul orei 11:30, a plecat împreună cu nașul său B. B. dinspre Sebeș spre Alba Iulia, la un magazin de păsări, conducând mașina sa, un autoturism marca Volkswagen Golf, iar pe drumul de întoarcere, înainte de a ajunge în localitatea Lancrăm, nașul său era pe scaunul din dreapta față, fiind bolnav de Parkinson, i-a spus că i se face rău, înainte de a trece intersecția de la Vințu de Jos i-a spus că îi este rău și se aștepta să facă crize. A precizat inculpatul că auzind că îi este rău, a încercat să meargă mai repede și după ce a trecut peste pasajul de peste Autostrada A10, a accelerat și la un moment dat a fost lovit fără voie peste mâna dreaptă și ochiul drept cu mânerul de la o cârjă pe care nașul său o avea între picioare.

Inculpatul a declarat că în acel moment a întors capul spre nașul său, l-a văzut că tremura și i-a prins mâna stângă cu care era cârja, pe care a împins-o spre el, întrebându-l dacă se simte bine și doar după ca repetat a doua sau a treia oară întrebarea, i-a răspuns că este bine și întorcând capul la momentul respectiv spre înainte, a văzut că este pe contrasens și la o distanță de aproximativ doi metri de un tir care circula dinspre Sebeș. Inculpatul a arătat că nu a mai avut timp să facă nicio manevră, a încercat să iasă în afara părții carosabile, prin stânga sa, dar nu a reușit, fiind o distanță prea mică între el și tir și a lovit tirul frontal, în momentul în care l-a observat, acesta fiind oprit sau aproape oprit. A mai arătat inculpatul că după impact a simțit fum provenind de la airbag-uri și de la motor, a văzut că șoferul de la tir a venit spre el și inculpatul i-a cerut să îl ajute să iasă din mașină, a încercat să desfacă centura și nu a reușit și atunci i-a cerut pe nașul său, care era în dreapta și care vorbea cu el.

Bărbatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile lucrătoare la două servicii alternative din cadrul Primăriei municipiului Sebeș.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea