Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO| A fost predat amplasamentul pentru Podul Minciunilor din Blaj: Podul cu CINCI benzi de circulație rutieră și DOUĂ benzi pentru pietoni, mai aproape de realizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

A fost predat amplasamentul pentru Podul Minciunilor din Blaj: Podul cu CINCI benzi de circulație rutieră și DOUĂ benzi pentru pietoni, mai aproape de realizare

Podul Minciunilor, din Municipiul Blaj, urmează fie schimbat complet, urmând ca acesta să fie demolat și reconstruit într-un timp record, autoritățile încercând să finalizeze lucrările până la data de 1 decembrie 2022. Noul pod va dispune de cinci benzi de circulație pentru autoturisme și cu două benzi pentru circulația pietonală, cu trotuare acoperite și încălzite.

„Astăzi este predarea de amplasament pentru reabilitarea completă a acestui pod care va fi modernizat, extins, vom trece la cinci benzi de circulație și, bineînțeles, confortul creat și pentru pietoni. Avem un pod funcțional, în primul rând, modern și adaptat în urbanismul zonei.

Lucrările urmează să înceapă în jurul datei de 15 martie și după discuțiile pe care le-am avut cu firma câștigătoare, încercăm ca până la 1 decembrie, de Ziua Națională, să finalizăm aceste lucrări, deci într-un timp record, pentru că este vorba despre un pod care va fi demolat și reconstruit din nou, nu este vorba despre o reabilitare a podului existent.

În primul și în primul rând este puțin târziu, dar a durat cinci ani de zile pentru a prelua podul de la CVR în patrimoniul Municipiului Blaj, deci asta este situația și e un obiectiv pentru fluidizarea circulației pe noi ni-l dorim demult, acum putem să îl realizăm și, bineînțeles, și podul actual cred că nu se mai adaptează arhitecturii urbanistice a Municipiului Blaj și vrem să facem un pod, cum era vorba mai demult, un „pod măreț”.

Podurile sunt lucrări de arhitectură, la ora actuală, și în lumea dezvoltată și vrem să fie și la Blaj, deci va fi un pod care va avea, pe lângă utilitate, face legătura drumului național 14B cu drumul județean 107 și aproape nu poți să treci prin Blaj și să nu folosești acest pod sau să folosești acest pod, trebuie să fie și din punct de vedere arhitectural încadrat în urbanismul local și așa cum spunea un coleg de-al meu, să treci pe lângă pod și să spui „Wow, ce pod!”, deci oamenii trebuie să se mire și să fie încântați că văd o lucrare de valoare.

O să fie puțin deranj, o să fie ocolire, mașinile mari o să circule până la ieșirea spre Copșa Mică, unde o să fie un sens giratoriu și se întorc în zona industrială Bosch și pe acolo pot traversa pe Iuliu Maniu din localitatea Blaj spre Alba Iulia sau Cergău. Cei care merg la Copșa Mică, e ușor, cei care vin de la Târnăveni și vor să meargă spre Alba Iulia o să fie puțin aglomerat, dar noi sperăm să dăm o fluidizare destul de corectă a circulației în această perioadă.

YouTube video

Unde vrem să punem accentul este durata scurtă de execuție a acestui pod și aici cred că avem de câștigat, adică să nu creem un deranj pe ani de zile, ci pe luni de zile, deci asta cred că este cel mai important”, a transmis primarul Municipiului Blaj, Gheroghe Rotar.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 13 milioane de euro, care va fi suportată din bugetul local și bugetul statului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea