Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO| A fost inaugurat Podul Minciunilor din Blaj, o structură unică în România: Frânghiile metalice iluminate îi dau o imagine aparte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| A fost inaugurat Podul Minciunilor din Blaj, o structură unică în România: Frânghiile metalice iluminate îi dau o imagine aparte

Podul Minciunilor” a fost inaugurat oficial luni, 5 Decembrie, începând cu ora 18 printr-un „Concert pe pod”. Prima ediție se dorește a deveni startul unei manifestări tradiționale celebrate anual în ajunul „Târgului Căciulilor”, care are loc în data de 6 Decembrie de câteva sute de ani în mica urbe.

„Am inaugurat astăzi, 5 decembrie 2022, Podul Minciunilor la Blaj și nu vă mint când vă spun că am făcut-o cu bucurie, demnitate și mai ales mândria noastră specifică a blăjenilor. Podul Minciunilor, încă un obiectiv din Blaj reabilitat, încă un obiectiv față de care am avut datoria morală să îi redăm strălucirea! Un obiectiv cum puține sunt în țară, Podul Minciunilor fiind una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu soluții arhitecturale contemporane care respectă patrimoniul existent în zonă”, a scris primarul Gheorghe Valentin Rotar pe Facebook.

YouTube video

Noul pasaj, cu portalurile sale arhitecturale de 22 de metri înălțime, care semănă parcă cu niște brațe impresionate care îmbrățișează ori susțin podul din văzduh, sunt ancorate de numeroase frânghii metalice iluminate care noaptea îi vor da o imagine aparte. Trecerea peste calea ferată are cinci benzi de circulație rutieră și două benzi pentru circulația pietonală, trotuare acoperite, luminate și încălzite.

Blajul se mândrește de acum cu o nouă capodoperă arhitectonică, cu o structură unică în România, care va duce pe mai departe poveștile ce ne leagă de generațiile trecute care odinioară se opreau pe acest pod al „minciunilor”.

Un proiect complex din punct de vedere tehnic și cu o semnificație aparte pentru comunitate, Podul Minciunilor va avea 5 benzi de circulație rutieră și 2 benzi pentru circulația pietonală, fiind o investiție foarte importantă pentru Blaj, care va rezolva dificultățile create de traficul rutier din zonă.

Partea cea mai spectaculoasă a podului este portalul arhitectural impresionant ca dimensiuni și căruia modul de asamblare gândit îi dă o notă de eleganță și îl face să fie unic în România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea