Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: 19 persoane surprinse la furat fier vechi în incinta fostei Refractara

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 5 martie, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie din Alba Iulia s-a deplasat de urgenţă la fosta fabrică Refractara unde a surprins în incintă nu mai puţin de 19 persoane, printre care şi doi minori.

Conform propriilor spuse, aceştia intraseră în perimetrul fostei fabrici cu intenţia de a sustrage fier şi a-l valorifica ulterior la centre de colectare.  Cele 19 persoane domiciliază în Alba Iulia, pe străzile Muzicanţilor şi Ciocârliei şi au vârste cuprinse între 15 şi 62 de ani.

Pentru “pătrunderea prin încălcarea normelor legale de acces în sediile societăţilor comerciale” au fost sancţionate contravenţional şi, din nou, li s-a recomandat să desfăşoare activităţi lucrative legale.

În repetate rânduri am atras atenţia asupra faptului că intrarea în perimetrul societăţilor comerciale fără respectarea regulilor de acces constituie abatere de la legislaţia în vigoare şi, prin urmare, va fi sancţionată de forţele de ordine. Cu toate acestea, mai există cetăţeni în municipiul Alba Iulia care nesocotesc această atenţionare şi pătrund în sediile unor fabrici dezafectate cu intenţia de a colecta material feros si lemnos şi a-l folosi ulterior în interes personal. Oportunitatea de a câştiga bani relativ uşor îi determină pe aceştia să ignore riscurile la care se supun pe timpul cât “vizitează” clădirile care nu mai prezintă niciun element de siguranţă, clădiri care au găuri imense în podele şi unde plăci mari de beton sunt susţinute doar de câte un cablu ruginit. Mai grav este că în această activitate sunt antrenaţi şi minori care, ce puţin din punct de vedere teoretic, nu sunt în măsură să aprecieze corect riscurile la care se supun.

Pentru prevenirea apariţiei unor accidente sau evenimente negative Jandarmeria Alba are în atenţie locurile cunoscute ca fiind puncte de atracţie pentru astfel de persoane şi acţionează prompt pentru descurajarea acestora.Facem apel la cetăţeni să evite să pătrundă ilegal în instituţii sau societăţi comerciale, chiar dacă par sau sunt dezafectate, reamintim că sancţiunea în astfel de situaţii este cel puţin amenda contravenţională cuprinsă între 500 şi 1500 de lei şi atragem atenţia că Jandarmeria Alba va acţiona ferm pentru descurajarea unor astfel de comportamente”, spune Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea